Proiectul transfrontalier ”Căi de carieră pentru mobilitatea forței de muncă pentru tineret” a fost lansat la Călărași

0
117

Vineri, 30 iulie, în Sala de ședinte a Primăriei Călărași a avut loc evenimentul prin care s-a lansat proiectul ”Căi de carieră pentru mobilitatea forței de muncă pentru tineret”, implementat de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară prin Filiala Călărași a Facultății de Management, Inginerie Economică în Agricultură și Dezvoltare Rurală.

Proiectul ”Căi de carieră pentru mobilitatea forței de muncă pentru tineret”, cod 16.4.2.021., este finanțat prin Programul: INTERREG V-A RO – BG, Axa prioritară – 4; Prioritatea de Investiții 1. Valoarea totală a proiectului aprobată pentru finanțare este de 594.246,26 euro, sprijinul financiar total acordat pentru finanțarea proiectului este de 582.361,35 euro care cuprinde 505.109,33 euro FEDR și 77.252,02 euro co-finanțare națională, diferența reprezentând contribuție proprie. Proiectul va fi implementat pe o perioadă de 18 luni.

La conferința de deschidere a proiectului au participat prof.univ.dr. Daniela Crețu  – director USAMV Călărași – în calitate de manager de proiect, prof. univ. dr. Temenuzhka Bogdanova – Universitatea ”Anghel Kanchev Ruse – coordonator de proiect, ec. Silvia Mândruțescu – Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Călărași – coordonator de proiect, expert logistic Raisa Maria Popescu – Asociația Acces Călărași – și responsabilul tehnic Stela Dionisieva – Centrul de Inovația și Businness INNOBRIDGE Ruse. Dintre oficialii locali invitați la acest eveniment, a fost prezent primarul Municipiului Călărași, ing.dr. Daniel Ștefan Dărgulin, edilul exprimându-și aprecierea pentru obiectivul și importanța derulării acestui proiect.

În conformitate cu Strategia Europa 2020, proiectul permite o integrare orizontală și o cooperare transfrontalieră cu instituțiile și organismele legate de ocuparea forței de muncă și reduce nivelul barierelor CBC identificate, prin oferirea a 8 inițiative de ocupare a forței de muncă. Acestea din urmă includ: aplicația mobilă ”Cool to be mobile”, o schemă comună de învățământ orientată spre piața muncii, instrumente comune bazate pe internet și târguri de locuri de muncă privind ocuparea forței de muncă. Pntru a avea impact asupra întregii regiuni transfrontaliere, proiectul investește în furnizarea pe internet a informațiilor cuprinzătoare și oficiale privind legislația în securitatea socială, ocuparea forței de muncă și fiscalitate, precum și cursuri virtuale de antreprenoriat.

”Căi de carieră pentru mobilitatea forței de muncă în rândul tinerilor ” oferă accesul a 5910 de persoane la 8 inițiative comune în domeniul ocupării forței de muncă în rândul tinerilor.

Grupul țintă este format din 32 de studenți din cadrul Filialei Călărași a Facultății de Management, Inginerie Economică și Dezvoltare Rurală a USAMV București; 20 studenți din cadrul Filialei Silistra a Universității din Ruse; 20 cadre didactice și reprezentanți ai ONG-urilor din Bulgaria; 20 de cadre didactice și reprezentanți ai ONG-urilor din România.

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 × 4 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.