Primăria Călărași / Proiecte aflate în pregătire cu ajutorul cărora vor fi atrase fonduri europene nerambursabile, pe diferite Programe Operaționale

0
189

Administratorul public al municipiului Călărași, Valentin Deculescu, și directorul executiv al Direcției de Programe și Dezvoltare Locală, Luminița Trifu, au susținut o conferință de presă în care au fost prezentate proiectele aflate în pregătire cu ajutorul cărora instituția vrea să atragă fonduri europene nerambursabile, pe diferite Programe Operaționale.

Astfel, în atenția opiniei publice a fost adus faptul că munca și eforturile Direcției de Programe și Dezvoltare Locală au început încă din 2012 prin pregătirea unor documente strategice obligatorii pentru accesarea de fonduri europene, în acest moment fiind definitivate, prin Planul de Mobilitate Urbană Durabilă, fișe de proiect estimate la circa 25 de milioane de euro, bani ce sunt disponibili municipiului reședință de județ pe Axa 4 a Programului Operațional Regional.

De asemenea, cei doi reprezentanți ai Primăriei Călărași au declarat că urmează a fi finanțate proiecte care se pliază pe cerințele Uniunii Europene, dar și pe nevoile cetățenilor municipiului reședință de județ.

”Vorbim de modernizarea căii de rulare și a trotuarelor pe strada București și Prelungirea București, pe modernizarea platoului pietonal din centrul orașului, pe înființarea unor rețele de piste de biciclete funcționale, pe construirea unei creșe și multe alte proiecte. Pe alte Programe Operaționale, municipalitatea țintește modernizarea altor străzi, construcția de locuințe sociale sau reabilitarea termică a unor instituții de învățământ sau a Căminului de bătrâni. O parte din aceste proiecte vor fi depuse până la 31 decembrie 2017 și altele până la 31 martie 2018, funcție de termenele impuse de Autoritățile de management”, a declarat Luminița Trifu,  directorul executiv al Direcției de Programe și Dezvoltare Locală a Primăriei Călărași.

Sursa: Facebook – Primăria Municipiului Călărași

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 11 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.