Lehliu Gară / PSD / Ștefania Moga: ”Se impune să fac publică decizia de a nu-l sprijini pe domnul Iacomi”

0
1636

O situație destul de neobișnuită s-a petrecut în ultimele zile în interiorul PSD Călărași. La începutul acestei săptămâni, mai precis pe 8 mai, conducerea locală a social democraților își prezenta, în fața mass-mediei locale, candidatul la funcția de primar al orașului Lehliu Gară, în persoana viceprimăriței Ștefania Moga, la nici trei zile după, aflăm că aceasta a fost înlocuită de Iulian Iacomi, fostul primar al orașului, actualmente deputat în Parlamentul României. Cu toate că prin târg circulau unele zvonuri cum că Iulian Iacomi nu prea și-ar susține colega de partid în drumul către fotoliul de primar, lucrurile păreau a se fi lămurit și Ștefania Moga pleca, în urmă cu câteva zile, cu încredere în campania electorală pentru alegerile locale din 11 iunie a.c. Ce s-a întâmplat ulterior și de ce Iacomi s-a răzgândit nu ne este foarte clar însă, din câte se pare în urma unui sondaj realizat la nivelul orașului Lehliu Gară, Ștefania Moga nu s-ar fi aflat în poziția de câștigătoare a funcției de primar. Acesta ar fi fost și motivul pentru care Iulian Iacomi a decis să renunțe la fotoliul de deputat și să candideze la Primăria Lehliu Gară. Cu toate acestea, ieri, în jur de miezul nopții, Ștefania Moga a trimis un comunicat de presă prin care afirmă nu doar că în respectivul sondaj deținea prima poziție, dar că în situația de față, își rezervă dreptul de a nu-l susține pe Iulian Iacomi.

”Joi, 18.05.2017, în cadrul ședintei BPJ Călărași, membrii acestuia au decis ca pentru funcția de primar al orașului Lehliu Gară să candideze la alegerile din 11.06.2017, domnul deputat Iulian Iacomi.

Această decizie a fost luată în urma exprimării dorinței domnului deputat de a candida la funcția de primar, ca urmare a discuțiilor purtate cu Conducerea Centrală a PSD, considerând că este singurul care ar putea câștiga aceste alegeri, așa cum reiese din declarația acordată ziarului Argument Călărași – “Am făcut-o pentru partid, pierdeam la Lehliu Gară cu Ștefania Moga candidat”, deși din sondajul de care domnul Iacomi amintea în același ziar, reiese că eram pe primul loc.

În acest context, consider că se impune să fac publică decizia de a nu-l sprijini pe domnul Iacomi, o decizie de altfel justificată de toate evenimentele derulate în ultima perioadă. Timp de cinci luni, domnul Iacomi a căutat printre prieteni/cunoscuți ( nu neapărat membrii PSD), un potențial candidat la funcția de primar, ceea ce dovedește că nu mă bucuram de încrederea și cu atat mai puțin de susținerea dumnealui.

Cu toate acestea, în organizația locală PSD, domnul Iacomi a declarat că mă va susține pentru a candida la funcția de primar. Prin urmare, BPJ PSD Călărași, a validat candidatura mea pentru funcția de primar, hotărârea fiind făcuta publică într-o conferință de presă la care au paricipat alături de mine, domnul președinte interimar Ciprian Pandea și domnul europarlamentar Victor Negrescu. Așa cum am declarat într-un articol anterior, cred ca valorile și principiile care definesc o persoană cu aspirații la o astfel de funcție, sunt esențiale, deoarece valorile sale ca individ devin valorile comunității pe care o reprezintă.”

 

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + twelve =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.