Acțiuni ale Poliției Române / Vezi aici ce sancțiuni s-au dat la Călărași!

0
60

Week-end-ul trecut, poliţiştii au desfășurat mii de acţiuni și controale, în toată țara, pe toate liniile de muncă, pentru creşterea gradului de siguranță, prevenirea infracţiunilor, combaterea evaziunii fiscale şi un trafic rutier mai sigur.

Astfel, poliţiştii de ordine publică din Călărași au desfășurat, în cele 3 zile, 14 controale pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale (mai ales în zona discotecilor, barurilor, club-urilor şi a altor localuri), fiind constatată o infracțiune.

De asemenea, au fost aplicate 213 sancţiuni contravenţionale, dintre care 80 la Legea nr. 61/1991 privind ordinea și liniștea publică, 21 la Legea nr. 12/1990 pentru protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite și 5 la Legea nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor.

Pentru salvarea de vieți, prevenirea accidentelor de circulaţie şi fluidizarea traficului rutier, poliţiştii de la rutieră au efectuat 18 controale. Au fost constatate 20 de infracțiuni rutiere, pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Totodată, polițiștii de la rutieră au aplicat 324 sancţiuni contravenţionale, prevăzute de O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, (7 pentru alcool, 93 pentru viteză și 5 pietonilor), au reținut 37 de permise de conducere (13 pentru alcool, 15  pentru viteză și 13 pentru săvârşirea unor infracţiuni) și au retras 6 certificate de înmatriculare.

Poliţiştii specializați în arme, explozivi și substanțe periculoase au desfăşurat 3 de acțiuni, dintre care 2 pe linie de arme/braconaj și 1 pe linie de substanțe periculoase, în urma cărora au fost constatate 2 infracţiuni, pe linie de arme.

Au fost aplicate 2 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 1 la Legea nr. 295/2004 privind regimul armelor şi al muniţiilor și 1 la O.G. nr. 4/1995. De asemenea, au fost indisponibilizate 2 arme și  6 muniții.

Pe linie de supraveghere judiciară, a fost constatată o încălcăre a obligațiilor, 20 de persoane aflate în supraveghere judiciară fiind arestate preventiv, ca urmare a sesizărilor instanțelor.

Pe linie de arest la domiciliu, au fost efectuate 4 verificări, fiind o încălcăre a obligațiilor. De asemenea, a fost găsită o minoră dispărută.

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice au desfășurat 4 de acțiuni și controale pentru prevenirea şi combaterea infracțiunilor economico-financiare, efectuând cercetări pentru săvârșirea a 2 de infracțiuni de evaziune fiscală.

Au fost aplicate 23 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 15 la Legea 12/1990 pentru protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, în valoare de aproximativ 125.000 lei

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

five × four =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.