După 25 de ani, fundația de pe Nicolae Titulescu va deveni bloc de locuințe pentru medici

0
789

Într-una din ședințele de Consiliu Județean a fost aprobată Hotărârea privind trecerea în domeniul public al judeţului Călăraşi a unor bunuri din patrimoniul Societăţii Drumuri şi Poduri S.A., respectiv a unei fundații situată în Mun. Călărași B-dul Nicolae Titulescu, nr. 1 bis, judeţul Călăraşi, alcătuit din teren cu suprafaţa de 1522,67 m.p. 

După mai bine de 25 de ani, la inițiativa președintelui Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, acest teren neutilizabil până în acest moment, își va găsi utilitatea. Potrivit Hotărârii aprobată de consilierii județeni, pe acestă suprafață urmează a se construi un imobil destinat locuințelor de serviciu care să poată fi atribuite medicilor ce vor activa în Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Pompei Samarian” Călăraşi.

Consiliul Judeţean Călăraşi, prin președintele Vasile Iliuță a făcut demersuri pentru preluarea în domeniul public al judeţului Călăraşi a imobilului aflat în patrimoniul  Societăţii Drumuri şi Poduri S.A., compus din teren şi construcţie (fundaţie). Valoarea contabilă a imobilului înregistrată la Consiliul Judeţean Călăraşi sub nr. 5934/5901 din 12.04.2017, este următoarea: valoare contabilă teren =113.657 lei și valoare contabilă fundaţie = 83.233,95 lei. Consiliul Judeţean Călăraşi este acţionar unic la Societatea Drumuri şi Poduri S.A. şi prin urmare trecerea bunului menţionat mai sus în domeniul public al judeţului Călăraşi se face numai cu plată şi cu acordul adunării generale a acţionarilor.

Rămâne de văzut când vor fi demarate lucrările de construcție la acest imobil, astfel încât utilitatea lui să fie pusă în valoare cât mai repede, dat fiind faptul că fundația respectivă a fost transformată de-a lungul anilor chiar într-o groapă de gunoi.

 

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

eleven + seven =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.