Deputatul PMP Călărași / George Sefer: „Podul peste Dunăre – Călărași-Silistra constituie o prioritate atât locală cât și națională„

0
217
Cristian George Sefer, Deputat PMP Călărași

 

Doamnei viceprim-ministru Sevil SHHAIDEH

Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene

Domnului ministru Alexandru – Răzvan CUC

Ministerul Transporturilor

Stimată doamnă viceprim-ministru,

Stimate domnule ministru,

„Asumată încă din anul 2014 construcția unui pod peste Dunăre – Călărași-Silistra, menit să asigure interconectarea reţelelor de transport fluviale şi rutiere la Coridoarele Pan-europene de transport IV şi VII,  constituie o prioritate atât locală cât și națională.

Identificată şi în Strategia Dunării realizată şi publicată în anul 2010 de Comisia Europeană, construcția acestui pod corespunde și se încadrează inclusiv în strategia de transport europeană.

Pe lângă rolul de interconectivitate națională și europeană construcția acestui pod va asigura și dezvoltarea economică a municipiului Călărași. Mai mult decât atât,   acesta va asigura conectarea municipiul Călăraşi cu Constanţa şi cu Silistra, existând astfel posibilitatea eliminării blocajelor din sezonul estival de pe Autostrada A2.

De asemenea, demararea construcției podului va asigura peste 4600 locuri de muncă în timpul derulării șantierului, respectiv 2500 de locuri de muncă la final, când se va da în exploatare.

Pentru aceste considerente vă rog să îmi comunicați stadiul în care se află proiectul precum și măsurile concrete luate de dumneavoastră pentru stabilirea și asumare a unor termene ferme de finalizare într-un orizont de timp rezonabil.

Vă asigur de toată consideraţia mea„.

Deputat

Cristian George SEFER

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 × 1 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.