Europarlamentarul Norica Nicolai invitat în Proiectul ”Școală ambasador al Parlamentului European” de la Colegiul ”Barbu Știrbei”

0
164

Două instituții de învățământ din Călărași, Colegiul Național ”Barbu Știrbei” și Grupul Școlar ”Danubius” fac parte din Proiectul Educativ ”Școală ambasador al Parlamentului European”. În cadrul acțiunilor ce se derulează în acest proiect, se află și întâlniri cu europarlamentari, săptămâna trecută fiind prezentă la Călărași, Claudia Țapardel, iar de curând, în mijlocul elevilor s-a aflat europarlamentarul Norica Nicolai.

Cu mai multe informații despre acest eveniment a venit Marilena Decu, coordonatorul al Proiectului Educativ ”Școală ambasador ale Parlamentului European”:

”Este un proiect pilot adresat elevilor, prin derularea lui se urmărește creșterea gradului de informare cu privire la instituțiile europene și la rolul pe care-l joacă UE în viața de zi cu zi. Finanțarea proiectului este asigurată de către Biroul de Informare al Parlamentului European, din proiect fac parte două instituții de învățământ din Călărași, Colegiul național ”Barbu Știrbei” și Grupul Școlar ”Danubius”.  În proiect sunt incluse o serie de acțiuni de tip formal și non formal, printre acestea fiind și prezența în mijlocul elevilor a unor europarlamentari români. De asemnea, în cadrul proiectului 15 elevi vor primi acest titlu de ”ambasador” ce vor fi acordate la finalul proiectului. Câte 15 elevi și 5 cadre didactice din cele două licee sunt implicate în acest proiect, elevii au fost selectați pe baza unui interviu, al unui concurs de CV-uri și vă pot spune că au existat foarte multe cereri din partea lor pentru a se înscrie în acest proiect.”

Coordonatorul proiectului, Marilena Decu ne-a mai spus că au fost amplasate centre ce informare în cele două școli dotate cu broșuri prin care elevii se pot informa cu privire la activitățile Parlamentului European. De asemenea, tot aici au loc evenimente dedicate zilelor naționale ale tuturor țărilor din UE, dar și alte evenimente cuprinse în proiect.

Cele două licee din Călărași, alături de alte 24 de instituții școlare din țară implicate în proiectul-pilot desfășoară activități de informare, învățare și comunicare despre Uniunea Europeană, democrația europeană și valorile cetățeniei europene. Școlile vor organiza activități interactive pentru a marca Ziua Europei, vor deschide un punct de informare despre Uniunea Europeană și vor organiza și alte evenimente menite să crească nivelul de înțelegere al elevilor despre Uniunea Europeană.

Așadar, după ce în mijlocul elevilor s-a aflat europerlamentarul  Claudia Țapardel, la începutul acestei săptămâni a fost prezentă la Colegiul Național ”Barbu Știrbei” europarlamentarul Norica Nicolai, însoțită de dr. Irinel Cristian și Aurel Niculae, fostul deputat de Călărași, actual membru ALDE. La acțiunea desfășurată într-o sală de curs a instituției de învățământ a fost prezentă și prof. Camelia Croitoru, directorul Casei Corpului Didactic, dar și alte cadre didactice din liceul călărășean.

Europarlamentarul Norica Nicolai le-a vorbit elevilor despre Parlamentul European, dar a răspuns și la o serie de întrebări venite din partea elevilor cum ar fi aceea referitoare la trecerea României de la leu la moneda euro în viitorul apropiat, la probleme legate de securitate, despre conflictele armate existente în anumite țări, de momentul Brexit din Marea Britanie, precum și de siatuația în care se află sistemul medical din România.

Perioada în care se derulează proiectul este ianuarie 2017 – iunie 2017, în ultima etapă urmează a fi efectuată o evaluare a tuturor activităților desfășurate în școli, iar instituțiile de învățământ cu cele mai bune rezultate vor primi titlul de „Școală-ambasador a Parlamentului European”.

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 × five =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.