Senatorul Răducu Filipescu recunoaște că a fost… învins!

0
699

Chiar dacă a arătat întotdeauna că este un politician puternic și că atunci când își propune poate câștiga detașat în toate ”luptele” politice și campaniile electorale, Răducu Filipescu, președintele Organizației PNL Călărași, recunoaște că poate fi învins. Ajuns senator de Călărași, Filipescu a declarat, într-o conferință de presă, că își asumă vina înfrângerii suportată la alegerile parlamentare din luna decembrie 2016, atunci când, electoratul social democraților l-a depășit detașat pe cel al liberarilor.

”Da, bineînțeles, ne asumăm foarte multe vini, nu numai una. Dar asta-i viața! Se întâmplă și lucruri care nu-ți plac, nu poți să fii învingător la infinit. Mai sunt și oameni care ”te omoară” din interior… ”, a afirmat senatorul Răducu Filipescu.

De altfel, despre o analiză ce ar fi trebuit efectuată de către Organizația PNL Călărași după alegerile parlamentare din decembrie, anul trecut, astfel încât să se descopere care dintre primari au trădat ”îndemnând” cumva electoratul să voteze cu candidații PSD și nu cu cei al PNL. Paradoxal, senatorul mărturisește că vina nu ar purta-o unii lideri locali, ci mai degrabă de eșecul alegerilor ar fi ca urmare a unei campanii electorale extrem de proastă pornită de la centrul partidului.

”De câte ori am deschis gura la București, de atâtea ori am găurit!”

”Am făcut analiza, dar aici nu se mai pune problema de trădări. Se pune problema unei campanii extrem de prost dusă de la centru. Practic, dacă stau bine să analizez, plusul pe care l-ar fi adus Bucureștiul, printr-o campanie foarte bine gândită și bine coordonată, ne-ar fi adus în aceeași situație, poate la fel ca cea din alegerile locale. Nu chiar acolo, dar puteam să ne ducem la un 40 și ceva la sută. Nu a fost să fie! Eu vă spun foarte clar, de câte ori am deschis gura la București, de atâtea ori am găurit. Și dacă am văzut că vorbesc de pomană, mi-am văzut de drumul meu. Problema este că acolo este toată cheia insuccesului! La nivel central…

”Că trăiești cu un trădător în casă, eu am început să mă obișnuiesc…”

Cât privește o eventuală ”curățenie” în PNL, liderul organizației călărășene a declarat:

”Vom avea un congres în care se vor alege apele… De rezultatele  acestui congres are nevoie toată lumea. Nu este deloc simplu să pui o organizație la pământ și să construiești alta în aceste timpuri! De obicei, un partid când este la putere se dezvoltă, că este atractiv, dar când mănâncă o bătaie, așa cum a fost în cazul nostru, și rămâne în opoziție este un partid care trebuie să aibă grijă de fiecare membru de partid al lui. Este foarte ușor să dai un membru de partid afară, problema este ce pui în locul lui! Că trăiești cu un trădător în casă, eu am început să mă obișnuiesc, nu e o problemă… Adică, e o chestiune de conjunctură în care nu poți să iei măsuri radicale. Dacă iei măsuri radicale s-ar putea să rămâi singur!”

”Construim o doctrină liberală adevărată”

Senatorul Răducu Filipescu a mai punctat și faptul că se lucrează la o nouă ideologie a PNL:

”Noi acum vrem să construim, venim cu altă ideologie, încercăm să schimbăm, să ne apropiem ca liberali de docrina liberală adevărată, în acest sens avem o echipă care construiește o nouă ideologie a partidului. Nu vrem să schimbăm niște oameni și partidul rămâne același. (…) Noi ne propunem, prin noua ideologie liberală pe care vrem s-o construim, să ne reconstruim consistența liberală și cine vrea să rămână în acest partid așa cum va fi el, să rămână, cine nu…”

 

 

 

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

thirteen + fifteen =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.