Jegălia. ”Flori pentru mama” – proiect dedicat celei mai dragi ființe de pe pământ

0
573

”Toată dragostea noastră o dăruim mamei pentru iubirea şi grija ce ne-o poartă. În această zi de sărbătoare suntem cuprinşi de cele mai frumoase sentimente, căci prin mama noi existăm şi suntem sănătoşi şi fericiţi”, a spus prof. Cristina Cornelia Dumitru, directorul Școlii Gimnaziale Nr. 1 Jegălia și totodată inițiatoarea proiectului intitulat ”Flori pentru mama”.

Școala Gimnazială Nr. 1 Jegălia s-a pregătit minuțios și a încercat să aducă soarele și căldura primăverii printr-un recital – colaj de cântece, pregătit de elevii școlii sub coordonarea cadrelor didactice: prof. Paraschiv Lenuţa,  educatoare Olteanu Mădălina, prof. Dobre Marilena, înv. Iosif Elena, înv. Oprea Elena, prof. Dumitru Cristina. Activitatea a fost organizată în parteneriat cu școli din județul Călărași: Liceul Tehnologic Nr. 1 Borcea – prof. Fronescu Georgeta; Şcoala Gimnazială ,,Iancu Rosetti” Roseți, profesoare  Gheorghe Liliana și Vasile Lucreția; Şcoala Gimnazială ,,Mircea-Vodă” Călărași, profesoare  Scîntei Emilia, Vasilescu Elena și Sârbu Nicoleta; Şcoala Gimnazială ,,Tudor Vladimirescu” Călărași, profesori  Arpășanu Polixenia, Mariniță Daniela și Dincă Daniel.

Proiectul  Flori pentru mama, inițiat de directorul școlii din Jegălia, Cristina Cornelia Dumitru și coordonat de cadrele didactice implicate, s-a derulat pe o perioadă de o săptămână, timp în care toți cei care au făcut parte din acest proiect au pregatit activități ce au avut drept scop  păstrarea tradiţiilor legate de mărţişor. Un obiectiv principal a fost și cel legat de implicarea elevilor în acţiuni plăcute şi constructive și cultivarea dragostei şi admiraţiei pentru fiinţa care le-a dat viață, mama.

”Prin colaborarea cu copiii cu CES de la școlile partenere s-a urmărit încurajarea elevilor din învăţământul de masă şi a cadrelor didactice de a se dedica activităţilor de voluntariat desfăşurate cu copii cu nevoi speciale şi în afara prezentului program partenerial, în scopul susţinerii procesului de integrare socială şi dezvoltare educaţională. Proiectul propus nu a atins doar obiective care se înscriu în sfera educaţiei estetice, ci şi a celei morale şi ecologice, dat fiind faptul că elevii au oferit mamelor mărţișoare realizate de ei cu multă migală, dar și emoții, punând foarte mult suflet pentru ziua de 1Martie”, a declarat prof. Cristina Dumitru.

Organizatorii acțiunii au punctat faptul că o parte dintre mărțișoare au fost trimise la Muzeul Municipal Călărași, unde au fost apreciate de vizitatori. Tot aici, la inițiativa directorului școlii, elevi ai Școlii Gimnaziale Jegălia, însoțiți de cadrele didactice Lenuța Paraschiv și Mădălina Olteanu, au participat la confecționarea de mărțișoare.

”Latura de educaţie ecologică a proiectului a fost reflectată în realizarea mărțișoarelor și a unor felicitări utilizând materiale refolosibile, felicitări ce au fost oferite mămicilor, bunicilor ce au fost prezente la programul pregătit pentru ele, în ziua de 8 Martie”, a spus unul dintre cadrele didactice participante la proiect.

De asemenea, în cadrul evenimentului, au fost oferite felicitări invitatelor speciale profesoare, actualmente pensionare, care au asigurat o educaţie aleasă generaţiilor de elevi pe care i-au îndrumat.

Totodată, a fost realizată o expoziție cu tema ,,Dar pentru mama”, expoziție în care au fost prezentate  desene – picturi ale tuturor copiilor participanți și care a avut drept scop stimularea imaginaţiei, a creativităţii, dezvoltarea spiritului de muncă în echipă, a solidarităţii şi a receptivităţii faţă de nevoile semenilor, cât şi educarea sensibilităţii.

”Proiectul s-a încheiat cu un moment artistic, ca semn al recunoștinței pentru înțelegerea și iubirea scumpelor noastre mame, pentru a celebra frumusețea, sensibilitatea și spiritul feminine, manifestare ce s-a defășurat la Căminul Cultural Jegălia, cu participarea tuturor școlilor partenere. Elevii s-au întrecut în cântece, dansuri, poezii, scenete care au umplut inimile de bucurie ale tuturor doamnelor, domnișoarelor, dar mai ales mamelor prezente la acest program”, a mai spus prof. Cristina Dumitru.

 

 

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

three × 1 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.