Premieră la București: Și femeile la menopauză pot avea copii cu ovocite proprii

0
250

Vineri, 3 Martie 2017, la clinica din str. Justinian nr.3, Sector 2, Bucuresti,  a avut loc o conferință de presă cu tema: ”Și femeile la menopauză pot avea copii cu ovocite proprii”. Toate explicațiile despre analiza PRP au fost date în fața presei de prof. Dr. Konstantinos Pantos și dr. Andreas Vythoulkas, specialiști în infertilitate. La întâlnirea cu mass-media a participat și Prof. dr. Radu Vlădăreanu, Medic Primar Obstetrică-Ginecologie profesor universitar la UMF Carol Davila Bucureşti. 

Unul din cinci cupluri aflate la vârsta reproductivă primesc diagnosticul de infertilitate atât în România, cât și la nivel mondial. O procedură revoluționară, ce se efectuează în acest moment în doar câteva țări, va fi implementată și în România, la clinica Genesis Athens București.

Insuficiența ovariană și menopauza precoce sunt două dintre cauzele importante ale infertilității de tip feminin. Dacă până acum aceste diagnostice puteau însemna și un capăt de drum pentru femeile care-și doreau un copil, pentru acestea a apărut o nouă speranță de a-și vedea visul împlinit. Cu opt luni în urmă a fost implementată, la nivel global, o procedură care permite extragerea anumitor celule din sânge, care injectate ulterior în ovare pot duce la producerea de noi foliculi și apoi ovocite. Această procedură este totodată și o speranță neașteptată chiar și pentru femeile care au intrat la menopauză.

De asemenea, la dispoziția jurnaliștilor au fost prezentate și câteva tinere care au fost diagnosticate cu menopauza precoce și care datorită acestei metode pot spera să-și țină în brațe propriul bebeluș.

Mai multe informații din timpul conferinței de presă pot fi urmărite pe blogul: ionelanastase.ro

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

17 − 14 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.