Anchetă / Spectacole „triplate„, sume nejustificate și alte nereguli grave constatate la Centrul Cultural Județean Călărași!

0
1216

Raportul privind analizarea Centrului Cultural Județean Călărași scoate la iveală grave abateri efectuate pe perioada când Centrul era condus de Alina Penelopa Jipa iar spectacolele de la Călărași erau organizate de compania artistică Mix Music Show! 

Raportul bine întocmit, arată cum s-au cheltuit banii publici pe anumite evenimente/spectacole la care costurile au fost „umflate„ de compania artistică Mix Music Shou București, firmă care avea un contract cadru de prestări servicii cu Centrul Cultural Județean.

Gestionarea defectuoasă prin externalizarea serviciilor  pentru o perioadă de 3 ani către firma Mix Music Show SRL, Acord Cadru nr. 2143 din 14.11.2014 arată cum prețurile plătite de Centru către Mix Music pentru spectacole au fost dublate, triplate sau chiar mai mari față de prețul real!

De exemplu: spectacolul „Noi 4„ (anul 2014) prețul emis de actori a fost de 4.000 lei iar prețul plătit de Centrul C.J către Mix Music este de 7 ori mai mare, 30.000 lei!

Un alt spectacol, mai recent din 2016 „Mă mut sau nu mă mut„ a costat Centrul Cultural 31.200 lei, preț plătit către Mix Music Show, deși prețul emis de actori a fost de 9500 lei. În acest caz s-a constatat că prețul a fost triplat!

În același raport pe care îl puteți vizualiza mai jos, o parte din acesta scoate la iveală și micile „șmecherii„ ingenioase de altfel. Achizițiile serviciilor conexe evenimentelor culturale încheiat cu Mix Music Show s-au efectuat prin firme care au sediul, fie la aceeași adresă cu Mix Music, sau în Fetești, fie sunt ale angajaților sau colaboratorilor Mix Music. Un exemplu: SC Deco Arhitect Style SRL, are aceeași adresă ca și Mix Music și contractează Show Lasere Revelion 2015 în valoare de 158.379 lei. Creativ Era SRL Fetești, administrator Mocanu Eugen, este înființată în 10.03.2016 și în 7.04.2016 (o lună mai târziu) câștigă licitația pentru iluminat ornamental Paște 2016 în valoare de 125.000 lei + TVA. 

În încheierea raportului se specifică faptul că: „concursul de validare în funcția de manager s-a bazat încă de la început pe un plagiat. Alina Penelopa Jipa a fost validată în funcția de manager al CCJ Călărași în baza unei lucrări identice și copiată după cea a managerului anterior, Radu Dinulescu. 

În raport se specifică și alte nereguli descoperite la Centrul Cultural Județean Călărași. Comisia acestui raport este obligată să sesizeze organele de parchet pentru a constata eventualele prejudicii.

Iată mai jos câteva extrase din raportul de analiză a activității Centrului Cultural Județean Călărași!

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

nineteen − 2 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.