Adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic

0
138

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Călăraşi acţionează pentru salvarea de vieţi şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică şi reducerea numărului şi consecinţelor accidentelor rutiere poliţiştii rutieri, de ordine publică, şi din cadrul posturilor de poliţie comunale acţionează în judeţul Călăraşi, pe principalele drumuri naţionale şi judeţene şi pe principalele artere pe care se înregistrează valori ridicate de trafic.

Totodată, poliţiştii vă recomandă să vă interesaţi de condiţiile meteo-rutiere existente pe traseul ce urmează să îl parcurgeţi în contextul avertizării de cod galben de vânt.

Adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic. Astfel, chiar dacă vă aflaţi în localităţi sau în afara lor, iar partea carosabilă este umedă, trebuie să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare.

Evitaţi acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie, deoarece autovehiculul pe care îl conduceţi poate derapa. Folosiţi cu precădere frâna de motor atunci când rulaţi pe un carosabil alunecos. Nu efectuaţi depăşiri riscante!

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

one × three =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.