Prof. Dr. Dumitru Chirilă: „Fără sprijinul autorităților locale, nu se pot realiza marile obiective de performanță asumate de antrenorii și sportivii CSM Călărași„

0
799
Prof. Dr. Dumitru Chirilă - Directorul CSM Călărași

La CSM Călărași povestea performanței continuă și poate trece la noi trepte ale performanței cu sprijinul autorităților locale. Sportul de performanță a avut și va avea o resursă inegalabilă la Călărași. Clubul Sportiv Municipal condus de Profesor Doctor, Dumitru Chirilă, a reușit de ani de zile să țină ștafeta sus atunci când vine vorba de performanță prin sportivii care se pregătesc la secțiile din cadrul clubului.

Săptămâna trecută, sportivii și antrenorii CSM Călărași au avut un program intens de finale de campionat național, competiții unde au avut rezultate remarcabile, care au făcut o imagine foarte bună orașului nostru.

„La finala Campionatului National de box, U22, de la Brăila, pugiliștii CSM Călărași, pregătiți de inimoșii antrenori Valentin și Georgian Anghel, au obținut 4 medalii, dintre care aur prin Daniel Costea, Marian Ion și bronz prin George Ceparu și Florian Șchiopu.  Minunații campioni Daniel  Daniel și Marian Ion au obținut și biletele pentru participarea la Campionatele Europene din luna martie a anului în curs„, a declarat Prof. Dr. Dumitru Chirilă.

Tot cu medalii s-au întors, de data aceasta, de la Campionatul Național de Lupte U23, de la Timișoara și cei doi sportivi ai CSM Călărași, participanți în premieră la această categorie de vârstă, Mihai Palaghia, medaliat cu aur la 86 kg și Alexandru Apostol, medaliat cu bronz la 57 kg. „Sportivii noștri și-au depasit adversari mai vârstnici cu 4-5 ani. Acești sportivi au fost conduși la competiție de prof. Mihai Chirilă, și s-au aflat în pregătirea prof.  Dragoș Hohea, care printre  „picături” și-a făcut timp să se mai și însoare (a avut nunta sâmbătă 19 februarie). Aplaudăm sportivii și antrenorii pentru victoriile obținute și îi urăm „casă de piatră” „maestrului” Dragoș Hogea„, a mai afirmat pentru editia.ro, Prof. Dr. Dumitru Chirilă.

Ultima competiție unde sportivii CSM Călărași s-au numărat printre laureați, a fost Campionatul Național de Atletism – sală, Tineret-Seniori, de la București. Și la această competiție, importantă, talentații noștri sportivi au obținut o medalie de aur, cu record personal, la săritura cu prăjina,  prin Denisa Luca și alte trei medalii de bronz, prin Denisa Luca la lungime, prin Alexandra Mihai la triplusalt și prin Samuel Bucșe la lungime masculin. De remarcat ca Samuel Bucșe este, încă, junior.

Menționăm că  aceste rezultate deosebite au fost posibile, ca urmare a unei munci de calitate desfașurată de toti angajații clubului dar și datorită sprijinului financiar pe care Primăria și Consiliul Județean Călărași l-au acordat în ultimii ani sportivilor CSM Călărasi. Marea problemă a CSM că, în ultimii ani acest sprijin al autorităților locale s-a diminuat, de la an la an, și oricâtă dorință am avea noi, antrenorii și sportivii, trebuie să se înțeleagă faptul că, sportul este totusi o investiție. Se investește, ai rezultate! Nu investești, nu ai rezultate! Oricâtă dorință am avea noi oamenii de la CSM Călărași, făra sprijin financiar nu se poate ține pasul cu cerințele performanței sportive de înalt nivel, cu pregătirea, susțnerea și recuperarea după efort, cu rezolvarea tuturor factorilor ce concurează la obținerea rezultatelor la Campionatele Europene sau Mondiale unde vom participa în 2017„, a continuat Prof. Dr. Dumitru Chirilă.

Directorul CSM Călărași a menționat în încheiere faptul că fără sprijinul autorităților locale, nu se pot realiza marile obiective de performanță.

Sperăm ca, numeroasele și valoroasele medalii, obținute la acest început de an, vor sensibiliza factorii de decizie ai autorităților locale și vor aproba, în ședințele de Cosiliu local ce vor urma, cererile și programele de finanțare a performanței sportive înaintate de CSM Călărași pentru anul 2017. Fără sprijinul autorităților locale, nu se pot realiza marile obiective de performanță asumate de antrenorii și sportivii noștri pentru anul 2017 și vom fi nevoiți să aprobăm transferul celor mai buni sportivi din Călărași la alte cluburi, care au rezolvată problema finanțării„, a spus în încheiere Prof. Dr. Dumitru Chirilă.

 

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

four × four =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.