Eugen Nicolicea (PSD), deputatul de Călărași cu trei case, mii de euro, miliarde de lei și certificat de revoluționar. Chiar dacă nu a fost la Revoluție!

0
2049

Pesedistul Eugen Nicolicea, unul dintre cei mai longevivi parlamentari români, dar și cel mai prezent pe la aproape toate televiziunile naționale, a primit ”în dar”, dacă se poate spune așa, un al șaptelea mandat de deputat, la Călărași! Am folosit expresia ”în dar”, pentru că exact așa pare că s-a întâmplat, dacă e să ținem cont de afirmațiile pe care le-am descoperit într-un material postat, cam înainte de alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016. Deși, potrivit datelor înscrise în declarația de avere, postată pe site-ul Camerei Deputaților, reiese faptul că parlamentarul de stânga este un om bogat, în mod rușinos, Nicolicea are un certificat de revoluționar și primește bani, deși acolo unde se afla în decembrie 1989, nu a existat o Revoluție, în adevăratul sens al cuvântului! 

Iată ce apare într-un material, pe site-ul cafeneauapolitică.ro despre Eugen Nicolicea:

Eugen Nicolicea va fi ales deputat şi la alegerile din data de 11 decembrie 2016, câştigând cel de-al şaptelea mandat consecutiv de deputat pe lista PSD”.

Și, așa a fost! Nicolicea a câștigat, fără prea mare efort, în ciuda faptului că habar nu are de problemele cu care se confruntă locuitorii satelor de prin județul care i-a mai dat pe tavă un nou mandat de parlamentar.

 Nicolicea, plimbărețul…

Așadar, cine este Eugen Nicolicea, deputatul PSD care va reprezenta județul Călărași pentru următorii patru ani în Parlamentul României, puteți afla din cele ce urmează:

Tot de pe site-ul ul cafeneauapolitică.ro aflăm că din anul 1992, Eugen Nicolicea a fost ales consecutiv deputat în Parlamentul României, fiind parlamentar de 24 de ani neîntrerupţi. Primele 5 mandate de deputat ale lui Nicolicea au fost obţinute în judeţul Mehedinţi, fiind deputat de Mehedinţi între anii 1992-2012. La alegerile parlamentare din anul 2012, Eugen Nicolicea a candidat pe un colegiu din Buzău din partea USL, fiind reconfirmat în funcţia de deputat. Atunci a candidat din postura de lider al UNPR. La puţin timp după congresul UNPR, la care a fost ales preşedinte Valeriu Steriu, Eugen Nicolicea a demisionat din UNPR și s-a înscris ulterior în PSD Buzău însă, nu se știe sub ce împrejurări acesta ajunge pe listele PSD Călărași, pe un loc eligibil și la alegerile din 11 decembrie 2016 ajunge din nou în Parlamentul României ca deputat de Călărași!

 Afirmare și decădere politică pe la Mehedinți

Potrivit aceleași surse, Eugen Nicolicea s-a afirmat politic în PSD Mehedinţi. A fost preşedintele PSD Mehedinţi din anul 2000 până în anul 2009, perioadă în care a cunoscut atât succese cât şi înfrângeri politice. Totul a decurs firesc până în anul 2008, an în care PSD Mehedinţi a suferit, cu Eugen Nicolicea la conducerea sa, cea mai usturătoare înfrângere electorală. Atunci a pierdut atât preşedinţia Consiliului Judeţean Mehedinţi, cât şi primăria municipiului Drobeta Turnu Severin. Eugen Nicolicea a fost considerat principalul responsabil pentru acest eşec electoral. Deşi Nicolicea a fost reales pentru cel de-al cincilea mandat consecutiv de deputat, în toamna anului 2008, acesta a intrat în conflict deschis cu secretarul general al partidului la acea dată, Adrian Duicu, apoi în 2009, în cadrul unei Conferinţe judeţene de alegeri, parlamentarul devine o persoană neimportantă în propriul partid. După câteva luni, Eugen Nicolicea era exclus din PSD Mehedinţi și ”exilat” din județ.

 Nicolicea revoluționar… fără Revoluție?

Într-un material postat pe 1 martie 2016, pe site-ul comisarul.ro, descoperim că Eugen Nicolicea ar fi ”participat efectiv” la Revoluția din decembrie 1989, deși la Drobeta Turnu Severin, unde acesta se afla la acel moment, nu a avut loc nici o Revoluție. Interesant este că, același Nicolicea nu poate să explice prea clar în ce a constat participarea sa la Revoluţie, dar se recomandă drept un vechi opozant al regimului comunist, cu toate că tatăl său ar fi fost director la OGA(Oficiul de Gospodărire a Apelor) și socrul fratelui său, Iulian Ploștinaru, fusese foarte mulți ani prim-secretar PCR al Județului Mehedinți, iar în 1989 se afla în conducerea centrală a PCR!

Rușinos! Un pesedist bogat, dar a cerut și bani pentru că ar fi fost revoluționar!

Conform declaraţiei de avere, deputatul de stânga, Eugen Nicolicea deţine trei case, trei maşini, o barcă cu motor şi depozite bancare în dolari, euro și lei. Parlamentarul are un depozit de peste 20 de mii de dolari, un altul de peste 25 de mii de euro, dar și peste 1 miliard șase sute de lei vechi în conturi bancare. De asemenea, ultimul an fiscal a adus în familia Nicolicea venituri considerabile cum ar fi: 125.128 RON ca urmare a activității depuse în Parlamentul României de către deputatul PSD, dar și de la soția acestuia care a obținut venituri în valoare de 34.191 RON. Cu toată această avere considerabilă, pe Nicolicea nu l-a împiedicat să solicite un nou certificat de revoluţionar, cu tot cu indemnizaţia aferentă, declarând în acest sens:

„E vorba de recunoaşterea faptului că nu am stat, ca alţii, să dorm în timpul Revoluţiei. Până acum n-am beneficiat de niciun drept, pentru că m-a preocupat exclusiv recunoaşterea onorifică. Nici acum nu mă interesează banii, dar până la urmă e treaba mea ce-o să fac cu ei. Sunt proprietatea mea“, ar fi fost punctul de vedere privind acest aspect, al parlamentarului social democrat.

Poate ar mai trebui adăugat aici și faptul că deputatul de Călărași, Eugen Nicolicea are trecut în declarația de avere și trei împrumuturi în nume personal în valoare de 13.000 de euro, însă nu se precizează cui au fost făcute aceste împrumuturi!

Urmăriți și: Moise Guran îl face praf pe Nicolicea la Digi 

 

 

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

seventeen − 10 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.