Crucea Roșie și Telekom România au luat cu ”asalt” satele Ulmu, Făurei și Zimbru!

0
501

La începutul acestei săptămâni, ca urmare a unor anchete sociale efectuate de către angajați ai administrației locale, au fost selectate 30 de familii nevoiașe din satele Ulmu, Făurei și Zimbru, care au primit ajutoare donate de Crucea Roșie și Telekom România.

Astfel, staff-ul Crucii Roşii Române, voluntarii din cadrul Filialei Călăraşi a Crucii Roşii Române, împreună cu angajaţi din cadrul Telekom România au mers la cele 30 de familii pentru a le oferi ajutoare, acestea constând în două tone de lemn de esență tare, 12 kilograme de alimente greu perisabile și saci de dormit.

Organizatorii acestei acțiuni umanitare au avut sprijinul administrației locale a Comunei Ulmu, prin implicarea directă a primarului Ion Negoiță și a viceprimarului Nelu Cantaragiu. De asemenea, o implicare în buna desfășurare a acțiunii desfășurată în cele trei sate au avut-o, alături de voluntari, Ioan Silviu Lefter, directorul general al Crucii Roșii Române, președintele și directorul Filialei de Cruce Roșie Călărași, Nicolae Pandea și respectiv, Aura Giurcă, precum și preşedinta şi vicepreşedinta Subfilialei de Cruce Roşie Ulmu, Nicoleta Velicu şi Arsenia Dobrin. A ținut să fie prezent la fața locului și inginerul Constantin Rotaru, șeful Ocolului Silvic din Călărași care a dorit să se asigure că lemnele au sosit în comună fără probleme și că vor ajunge la fiecare dintre cele 30 de familii.

Trebuie precizat că localitatea Ulmu a fost una dintre localităţile călărășene grav afectate de ninsorile abundente din această iarnă și mai multe persoane, în special cele din categorii vulnerabile, bătrâni și familiile cu mulți copii au avut de suferit din cauza temperaturilor scăzute, dar și a imposibilității de a-și mai procura resursele alimentare necesare pentru supraviețuire în asemenea condiții. Tocmai din acest motiv, prezența în mijlocul lor a organizatorilor acestei acțiuni umanitare, le-a adus membrilor familiilor cu situații precare, un strop de bucurie și mulțumire că nu au fost uitați de autorități. Unii, cu lacrimi în ochi le-a mulțumit voluntarilor de la Crucea Roșie și reprezentanților Telekom România nu numai pentru produsele donate, dar și pentru cuvintele calde adresate de către cei ce le-au trecut pragul.

Ioan Silviu Lefter, directorul general al Crucii Roșii Române: ”Ne-au primit cu lacrimi de recunoștință în ochi…”

„Am ajuns cu lemne, alimente și saci de dormit în satele Ulmu, Făurei și Zimbru din județul Călărași. Am întâlnit oameni pentru care sprijinul angajaților Telekom România și al voluntarilor Crucii Roșii Române a venit când se așteptau cel mai puțin. Ne-au primit cu lacrimi de recunoștință în ochi și cu voci pline de emoția de a fi ajutați fără să ceară. Pe cei mai mulți bătrâni singuri, bolnavi și privați de orice confort, cel mai mult i-a bucurat faptul că le-a trecut cineva pragul. Ar fi vrut să stăm mai mult cu ei, să le povestim ce se întâmplă în lumea reală pentru că în lumea lor timpul a înghețat la propriu și la figurat. A fost o zi în care am dăruit puțin și am primit foarte mult. 30 de familii au primit câte două tone de lemn de esență tare,12 kilograme de alimente greu perisabile și doi saci de dormit. Mulțumim Telekom România pentru sprijinul financiar necesar acestei acțiuni, precum și Fundației Telekom România pentru tot suportul asigurat. Lemnele pentru foc sunt esențiale în această perioadă de ger și zăpezi abundente. Din păcate, mii de familii sărace din mediul rural trăiesc în frig pentru că nu-și pot permite să cumpere lemne. Mulțumim partenerului nostru, Telekom România, care s-a alăturat și de această dată misiunii noastre umanitare. Credem că sprijinul de acum îi va ajuta pe aceşti oameni să depășească perioada de iarnă”, a declarat Ioan Silviu Lefter, directorul general al Crucii Roșii Române.

Aura Giurcă – director Filiala de Cruce Roșie Călărași: ”Am vizitat oameni care înoată în sărăcie şi nu se plâng!”

 Aura Giurcă – director Filiala de Cruce Roșie Călărași: ”A fost o super zi !!! Am fost la Ulmu, Zimbru si Faurei si am dus pungi cu alimente, saci de dormit si lemne de foc ! Am vizitat oameni care nu au curent electric, care înoată în zăpadă și sărăcie ……și nu se plâng ! Ei îi mulțumesc lui Dumnezeu că se descurcă. Și ei știu că poate fi mai rău! Super oameni cei de la Crucea Roșie Română: dl Ioan-Silviu Lefter, Marius Ion, Ancuta Iulia Hurjui și ceilalți ! Dar si cei de la Telekom România pentru ca au mers din casă în casă! La fel de super om a fost și dl Ion Negoiță , primarul comunei Ulmu – s-a organizat perfect! Ce să zic de Dobrin Arsenia și Velicu Nicoleta? Adevărate voluntare! Și super femei! Mă bucur tare că au venit și fetele de la presă: Rodica Zaharia, Elena Mitache, Liliana Manea și Călin Ioana. Nu în ultimul rând, mulțumesc domnului președinte Pandea Nicolae, lui Doru Vasile, Bahulea Mălina și Cristina Coman! Le mulțumesc tuturor pentru implicare!”

Pe tot parcursul zilei în care s-a desfășurat activitatea umanitară, primarul și viceprimarul comunei Ulmu, Ion Negoiţă și Nelu Cantaragiu  au făcut toate demersurile necesare pentru ca totul să se desfăşoare cât mai bine, sprijinind cu utilajele necesare pentru ca lemnele să fie aduse acasă la beneficiari. De asemena, cei doi oficiali au mers la familiile defavorizate împreună cu reprezentanţii Crucii Roşii şi angajaţii Telekom România, povestindu-le acestora situaţiile dificile cu care beneficiarii ajutoarelor primite se confruntă în fiecare zi.

Ion Negoiţă, primarul comunei Ulmu: ”Mulțumesc tuturor celor care ne-au întins o mână de ajutor pentru a-i bucura pe aceşti oameni”

„Le mulţumesc tuturor pentru iniţiativă şi implicare. Toate aceste ajutoare au fost de un real folos pentru cele 30 de familii nevoiaşe, care încearcă să-şi ducă traiul de pe o zi pe alta. Din discuţia purtată cu domnul director al Crucii Roşii Călăraşi, bucuria oamenilor cea mai mare au fost lemnele, pentru că sunt de mare folos în această perioadă, dar şi alimentele care s-au dat. Din cauza faptului că suntem la 60 de kilometri de Călăraşi şi la 30 de kilometri de Lehliu Gară, oamenii nu au avut posibilitatea să se deplaseze în aceste oraşe şi să aibă un loc de muncă pentru ca acum să aibă o pensie şi să nu mai ducă grija zilei de mâine. Toţi au fost agricultori, 80% din ei având pensie de C.A.P. Sunt şi familii care nu au niciun venit, iar din cauza utilităţilor de la ţară, respectiv apă, gunoi, televiziune, telefonie, ajutorul social nu le este de ajuns. Singurul lor ajutor este faptul că deţin terenuri în proprietate, nu foarte multe şi mai primesc grâu, porumb pentru a-şi creşte animalele. Să nu mai vorbesc de situaţia dificilă din timpul acelor zile de viscol cumplit, când maşinile care transportau pâine la magazinele din comună nu au putut ajunge. Au fost zile foarte grele, iar împreună cu domnul viceprimar am reuşit să întindem o mână de ajutor persoanelor care au avut nevoie, mai ales că în acea perioadă a fost nevoie şi de intervenţia Ambulanţei. Mulţumesc încă o dată Crucii Roşii Române, Telekom România, Filialei Călăraşi a Crucii Roşii, dar şi tuturor celor care ne-au întins o mână de ajutor pentru a-i bucura pe aceşti oameni cu situaţie materială precară”, a ținut să precizeze primarul comunei Ulmu, Ion Negoiţă.

Crucea Roșie și Telekom România au distribuit alimente de bază, saci de dormit și lemne pentru foc pentru o sută de familii defavorizate din județele Călărași, dar și din Ialomiţa şi Giurgiu.

 

 

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 − 3 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.