Moment emoționant pentru Ninel Damian. A primit cel mai frumos cadou!

0
1098

Boxul călărășean a avut și va mai avea performanță. Acest sport a crescut foarte mult în ultimii ani la Călărași. Poate este un sport mai puțin mediatizat prin presa locală, dar este totodată un sport care a obținut rezultate foarte bune la campionatele naționale și internaționale. Pentru ca ștafeta boxului local să rămână sus, este nevoie de mult sacrificiu, multă muncă și ambiție, dăruire. „Vinovații„ îi știm. Frații Anghel, Valentin și Georgian. Ei au pus bazele unui sport care face performanță la Călărași și ne duce numele la cele mai tari întreceri din acest domeniu sportiv. Mai nou, acești antrenori, cum puțini găsim în țară au reușit, prin rezultatele excelente obținute de pugiliștii lor, să obțină finanțarea unei săli de sport. O sală de box cu toate condițiile unui sport de performanță. O sală de box în care vor crește pugiliștii de mâine.

Începând de ieri, 26 ianuarie, noua sală de box a primit și o denumire. De fapt, Ioan (Ninel) Damian a primit un cadou frumos din partea celor care susțin boxul local la Călărași. Chiar de ziua sa, fostul arbitru internațional de box a inaugurat noua sală care-i poartă numele în prezența oficialităților locale, a primarului Daniel Drăgulin a președintelui CJ Vasile Iliuță dar și alți oameni politici care au contribuit la noua sală, foștii viceprimari, Marius Dulce și Virgil Dumbravă.

Ninel Damian: ”Este un moment neașteptat pentru mine. Mă bucur că am alături de mine, la acest eveniment, acest mozaic al boxului, dar și prietenii mei vechi pentru că așa cum se spune, ca și în cazul vinurilor, cel mai vechi este cel mai bun. Am început în arbitraj ca fiind acel puști de la Călărași cu părul lung și iată-mă astăzi primind telefoane din țară spunându-mi toți ”Nea Ninele”. E mare lucru să traversezi un asemenea timp. Vedeți dumneavoastră, Dumnezeu ne dă fiecăruia o singură călătorie. Numai El știe cat durează. Haideți să încercăm să facem această călătorie mai frumoasă, pe a noastră și să nu o urâțim pe a celorlalți. Boxul a fost un drog pentru mine, iar după box m-am luat de arbitraj și nu am crezut niciodată că o să ajung așa cum mă vedeți astăzi, iar pentru asta mulțumesc tuturor. Este o onoare pentru mine ca sala de box de la Călărași să poarte numele meu.

Vasile Iliuță- Președinte CJ Călărași: „Boxul, la Călăraşi, reprezintă o emblemă a sportului. Ani de-a rândul, din mâna antrenorilor noştri au iesit campioni naționali, internaționali, dar şi oameni pregătiți pentru viață. Astăzi, am participat cu emoție şi mandrie la împlinirea unui vis – O sală de antrenamente dotată corespunzător pentru pugilistii călărăşeni. Vă felicit pentru toate eforturile pe care le depuneți în cariera voastră sportivă şi vă asigur de întregul meu sprijin„.

Daniel Drăgulin – Primar Călărași: „A fost punctată inaugurarea sălii de box a Clubului Sportiv Municipal Călărași, urmare a finalizării lucrărilor de amenajare (finanțate de Primăria Călărași). Sala a primit numele călărășeanului Ioan Damian, unul dintre cei mai titrați arbitri de box români, evenimentul fiind organizat chiar de ziua de naștere a domniei sale. Îi transmit, și pe această cale, un călduros ”La mulți ani!”, alături de cele mai bune gânduri. Așa cum am transmis celor prezenți la eveniment, Primăria și Consiliul Local Călărași vor sprijini în continuare activitatea sportivă, indiferent de disciplină!„

Rezultatele boxului călărășean sunt uimitoare. Frații Anghel, antrenorii secției de box a CSM Călărași au reușit prin pugiliștii pregătiți de ei să puncteze de fiecare dată la Campionatele Naționale, Cupa României dar și la cele internaționale. Pugiliștii călărășeni boxează la campionate europene de tineret, la cele de juniori și 5 ani la rând au fost pe primul loc la nivel național. George Ceparu, Șchiopu Florin, Ion Marian, Ionuț Maxim dar și alți colegi de-ai lor au umplut panoplia boxului călărășean cu medalii și Cupe destul de prețioase.

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

15 − five =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.