Vasile Iliuță: „Cluburile de fotbal și handbal nu se vor desființa. Echipele vor fi finanțate în continuare„

0
1548
Vasile Iliuță, președinte Consiliul Județean (stânga), Bogdan Leu, șeful grupării AFC Dunărea

O veste excelentă a venit astăzi din partea președintelui Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță. Domnia sa a dat asigurări că echipele de fotbal și handbal vor primi finanțare în continuare iar modalitatea imediată va fi pe contract de finanțare și nu pe cotizații cum a fost până acum. „Ambele cluburi, atât AHC cât și AFC Dunărea 2005 Călărași nu se vor desființa, țin să precizez acest lucru. Echipele vor fi finanțate în continuare pe contracte de finanțare, până vor intra în vigoare proiectele celor două cluburi”, a afirmat șeful C.J. Călărași.

„Printre provocările apărute de când am preluat mandatul de Președinte al Consiliului Județean Călărași, se numără acum și problema finanțării AFC Dunărea Călărași și AHC Dunărea Călărași altfel decât prin plata cotizației către aceste asociații în care Consiliul Județean Călărași este membru asociat.
Această provocare își are cauzele în primul rând în legislația destul de interpretabilă din domeniu dar și în nehotârârea și întârzierea cu care administrația călărășeană a tratat acest subiect, despre care am aflat că se știa de mai bine de un an.
Chiar dacă sunt voci insistente care, în virtutea interpretabilității legislației în materie de finanțare a cluburilor sportive, spun că s-ar putea plăti în continuare cotizații deoarece Consiliul Județean Călărași este membru asociat al cluburilor de handbal și de fotbal, nu îmi doresc să expun pe nimeni nici unui risc, nici pe consilierii județeni și nici pe funcționarii din aparatul executiv.
Dar, pentru că, în aceeași măsură, îmi doresc să avem în continuare fotbal și handbal la Călărași, vă asigur pe toți iubitorii sportului că împreună cu specialiștii și decidenții din Consiliul Județean Călărași și din Primăria Călărași, vom găsi acele modalități de a asigura celor două cluburi soluții de finanțare și de funcționare cel puțin în condiții de avarie, astfel încât să ne bucurăm cu toții în continuare de fotbal și de handbal la Călărași„, a scris Vasile Iliuță pe facebook.

Cele două structuri sportive au fost aproape de desființare când săptămâna trecută organele de control au specificat faptul că modalitatea de finanțare către cele două sporturi prin cotizație de la bugetele locale ar fi ilegale. Bogdan Leu, președintele clubului de fotbal AFC Dunărea Călărași a declarat pentru editia.ro că: „baza legală pentru finanțarea sportului călărășean se poate face prin aplicarea Legii 69, articolele 18/1 și 69 dar și a Legii 171, art. 2. În baza unor contracte de finanțare se poate susține Legal activitatea sportivă de la Călărași„.

În această perioadă, ambele formații, atât fotbalul cât și handbalul se află în perioada de pregătire. Formația de fotbal antrenată de Adi Mihalcea se pregătește la Călărași a disputat deja un prim amical câștigat în fața celor de la Unirea Slobozia, scor 2 – 1 urmând ca sâmbătă, 28 ianuarie să joace un alt meci de verificare de această dată cu Spicul Vâlcelele de la ora 11:00 pe terenul sintetic de la Modelu. Campania de achiziții continuă la Dunărea, club care va anunța într-o conferință de presă noile sosiri.

La AHC Dunărea, noul antrenor, Adrian Petrea a început să pună echipa pe picioare. Călărășenii au câștigat ambele amicale în compania echipei Farul Constanța. Primul meci oficial pe care Dunărea îl va juca este programat pe 4 februarie în compania echipei actualului tehnician călărășean, Adrian Petrea Reșița în sala „Ion C. Neagu„.

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

fourteen + 13 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.