Elevii școlii din Jegălia au dat mână cu mână de Ziua Unirii!

0
247

Ziua de 24 ianuarie, Ziua Unirii Principatelor Române, a fost sărbătorită și la Școala Gimnazială Nr. 1 Jegălia. Sub îndrumarea cadrelor didactice, elevii au pregătit cântece și poezii patriotice și au realizat o expoziție de desene, picturi și colaje inspirate de această sărbătoare, expoziție cu tema Hora Unirii.

Activitățile s-au desfășurat în cadrul programului Trăim și simțim rămânește, program inclus în proiectul Sărbători la români, inițiat de prof. Cristina Cornelia Dumitru, directorul unității de învățământ, dar și în calitatea sa de profesor de istorie.

La fel ca și în celelalte activități desfășurate la nivelul Școlii Gimnaziale nr. 1 Jegălia, emoția și dăruirea s-au simțit și de această dată, pe tot parcursul evenimentului.  Astfel, educatoarele, învățătorii și profesorii au realizat acest program cu scopul de a cinsti valorile poporului care au realizat tot ce înseamnă astăzi România, dar și pentru a insufla elevilor dragostea pentru țară, pentru obiceiurile și tradițiile strămoșești.

Directorul unității de învățământ, Cristina Dumitru, profesor de istorie, le-a prezentat elevilor importanța acestei zile, amintindu-le că ,,un patriot adevărat trebuie să poarte patria în suflet în orice clipă și oriunde s-ar afla, să cunoască istoria, înfrângerile și biruințele strămoșilor noștri, să nu uite marile evenimente ale neamului românesc!”.

Activitatea s-a încheiat cu tradiționala horă a unirii, cântată și dansată de toți participanții.

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

nineteen + 2 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.