Zile negre / Fotbalul, handbalul și futsalul se pot desființa la Călărași!

0
1622

Curtea de Conturi Călărași a cerut Primăriei și Consiliului Județean Călărași, sistarea finanțărilor prin cotizație către echipele AFC Dunărea 2005 Călărași și AHC Dunărea Călărași!

În acest context, Curtea de Conturi a precizat faptul că finanțarea sportului, din partea administrațiilor locale și cele județene nu se mai pot face prin cotizație, ci doar prin proiecte. Specialiștii Curții de Conturi spun că finanțarea din partea consiliului local și cel județean nu este eligibilă atâta timp cât această parte are calitate de membru asociat într-o structură sportivă, imputând în acest sens finanțările respective.

Astfel, prin această decizie, ar urma să se pună lacătul pe cele două sporturi din Călărași. Această solicitare ar putea închide și alte echipe din Liga a 3-a, cum ar fi Înainte Modelu și CSM Oltenița dar și din Liga a 4-a!

Finanțare prin Legea nr. 350/2005

Dacă administrațiile locale doresc să sprijine în continuare sportul, acest lucru poate fi asigurat doar prin baza Legii nr. 350/2005, care are ca scop stabilirea principiilor, cadrului general şi a procedurii pentru atribuirea contractelor de finanţare nerambursabilă din fonduri publice, precum şi căile de atac al actului sau deciziei autorităţilor finanţatoare care aplică procedura de atribuire a contractelor de finanţare nerambursabilă (mai multe detalii aici).

În acest moment, orice activitate din cadrul AFC și AHC Dunărea Călărași va trebui sistată. Fără o susținere financiară, ambele cluburi își vor întrerupe activitatea.

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

eight + 7 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.