Futsal / România – Turcia, două dueluri la Călărași!

0
490

Reprezentativa de futsal a României susține două meciuri amicale în compania Turciei la Călărași pe 18 și 19 ianuarie. Ambele partide se vor juca de la ora 17:00 în sala Polivalentă iar intrarea va fi liberă.

Până acum, România și Turcia s-au întâlnit de 11 ori, doar în meciuri amicale, iar bilanțul cuprinde nouă victorii pentru tricolori și o înfrângere, golaveraj 49-20. Cele mai recente confruntări au avut loc în octombrie, (3-4) și (1-3), pe terenul turcilor, în februarie 2015, tot în deplasare, iar oaspeții s-au impus de fiecare dată, cu 3-0 (goluri Dumitru Mimi Stoica, Alpar Csoma și Emil Răducu) și cu 6-3 (pentru învingători au înscris Laszlo Szocs 2, Cristian Matei, Robert Lupu, Dumitru Mimi Stoica și Ionuț Movileanu). Patru meciuri s-au disputat în Turcia, iar ai noștri au câștigat de fiecare dată: 5-1 și 4-2 în 2007, 3-0 și 6-3 în 2015.

 

Antrenorul-jucător Robert Lupu, cel care se află și la conducerea băncii tehnice a formației Informatica Timișoara, a convocat pentru această ”dublă” următorul lot:
Portari: Vlad IANCU (Autobergamo Deva), Andrei GRIGORAȘ (Futsal Klub Odorheiu Secuiesc);
Jucători de câmp: Adrian PÂNZARU (Autobergamo Deva), Cristian MATEI (Autobergamo Deva), Florin MATEI (Autobergamo Deva), Paulo FERREIRA (Autobergamo Deva), Laszlo SZOCS (Futsal Klub Odorheiu Secuiesc), Bogdan COVACI (City’us Târgu Mureș), Dumitru Mimi STOICA (City’us Târgu Mureș), Ionuț MOVILEANU (Dunărea Călărași), Emil RĂDUCU (Luxol St. Andrews – Malta).

Tricolorii se pregătesc pentru faza a 2-a a preliminariilor Campionatului European din Slovenia programat anul viitor. Cele mai importante meciuri ale naționalei vor avea loc în perioada 3-12 aprilie când România va întâlni într-o grupă dificilă Portugalia, Finlanda iar echipa care va câștiga o serie din care vor face parte: Letonia, Armenia, Estonia și Germania. Echipele care se califică pe primul loc vor participa la turneul final iar ocupantele poziției a 2-a vor participa la play-off.

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

nine − 5 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.