Controale ITM la sfârșitul anului 2016. La nivel național au fost aplicate amenzi de peste 150.000 de euro!

0
83

În penultima săptămână a lunii decembrie 2016, ITM Călărași a efectuat controale în următoarele domenii de activitate: comerț, agricultură, transporturi, silozuri, confecții, patiserii, alte domenii de activitate, informează biroul de presă al instituției.

Conform rezultatului controalelor, pe relatii de muncă, inspectorii ITM Călărași au verificat un număr de 19 angajatori și au aplicat 3 sancţiuni contravenţionale, din care una în valoare de 10000 lei pentru muncă  făra forme legale. Au fost dispuse 37 de măsuri cu termene precise de rezolvare.

În ceea ce privește securitatea și sănătate în muncă, au fost efectuate 13 controale, 12 angajatori au fost sanctionați și s-au aplicat 19 de avertismente, iar pentru remedierea deficiențelor, inspectorii ITM au aplicat 19 masuri cu termene precise de rezolvare.

În doar cinci zile, la nivel național, Inspectia Muncii a aplicat amenzi de circa 158.000 de euro 

Inspecţia Muncii a desfăşurat, în perioada 19-23 decembrie 2016, acțiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală 157.155 de euro, adică 707.200 de lei. Au fost depistate 312 persoane care lucrau la negru.

În domeniul relaţiilor de muncă, la nivel national s-au aplicat amenzi în valoare de 424.700 de lei din care 280.000 de lei pentru muncă la negru. Pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără contracte individuale de muncă, inspectorii de muncă au făcut o propunere de cercetare penală,  în judetul Caras Severin. Au fost sancţionaţi  236 de angajatori.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă s-au aplicat amenzi în valoare de 282.500 de lei. Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 63 de evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă. S-au dispus 4 opriri de echipamente pentru evitarea accidentărilor si sistarea activitătii la un angajatur din judetul Prahova. Au fost sanctionati 698 de angajatori, în domeniu.

”La o prima analiză a rezultatelor din anul trecut am observat că acțiunile cu caracter preventiv ale inspectorilor de muncă au avut efectul scontat. Pentru anul 2017 ne propunem intensificarea controalelor, un Plan de acțiuni la nivel național care să includă toate domeniile sensibile, atât în domeniul relațiilor de muncă dar și al securitătii și sănătătii în muncă. Pentru munca la negru vom menține toleranta zero și sperăm să avem cât mai puține cazuri în care angajatorii încalcă prevederile legale referitoare la încheierea contractelor individuale de muncă”, a declarat Dantes Nicolae BRATU, inspector general de stat.

dantes

 

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

sixteen − 11 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.