”Filipescu, nici nu știi, cât de mic începi să fii!”

0
1482

Din tot ce s-a postat ieri, în ziua alegerilor, pe pagina de socializare, și mă refer la rezultatul alegerilor din județul Călărași, un singur comentariu mi-a atras, în mod categoric, atenția! Acesta a sunat scurt și rece, dar direct la obiect: ”Demisia!” Poate că acest îndemn ar fi trebuit să-l spună, înainte de alegeri, liberalului din fruntea PNL?

Comentariul era făcut de primarul PNL al comunei Alexandru Odobescu, Niculae Eremia și era adresat șefei mari a liberalilor, Alina Gorghiu. Interesant curajul penelistului călărășean, am zice noi, chiar dacă alți colegi de-ai acestuia nu s-au mai exprimat în același mod în spațiul public, dar cu siguranță nici nu s-au mai ”zbătut” ca în alte dăți să culeagă voturi pentru cei aflați pe liste la parlamentarele de anul acesta. Oare de ce?

Păi, răspunsul s-a văzut direct la rezultatul votului zdrobitor în care PNL a luat, practic, o bătaie la care nu se aștepta nicicum. De altfel, azi dimineață, la Europa FM a intrat în direct un călărășean care, deși a recunoscut că este simpatizant al libaralilor de foarte mulți ani și că i-a votat de fiecare dată, a mărturisit că acum a votat cu PSD! Întrebat de ce crede că PNL nu a câștigat alegerile la Călărași acesta a răspuns clar și răspicat:

”De vină este conducerea PNL de la Călărași, în frunte cu Răducu Filipescu, care a condus județul de 12 ani și nu a făcut nimic!”

Aceasta a fost părerea călărășeanului pe care omul și-a exprimat-o în direct la un post de radio. Dar, oare, a fost doar părerea lui? Cu siguranță că nu, și asta s-a văzut clar în modul cum au votat călărășenii:

Camera Deputaților: PSD 52.85, PNL 29.68, USR 3.63, UDMR 0.17, ALDE 4.38, PMP 3.66, PRU 2.1

Senat: PSD 52.87, PNL 29.92, USR 3.53, UDMR 0.14, ALDE 4.14, PMP 3.06, PRU 1.85

Adevărul crud este că, după părerea unora, neexprimată încă în spațiul public, cel care i-ar fi tras pe toți în jos, ar fi exact liderul PNL Călărași, Răducu Filipescu, cel care și-a dorit extrem de mult să-și încheie cariera politică de undeva de sus, respectiv din Senatul României! Vanitos cum îl știm, nici nu avea cum să iasă din politică, decât dintr-o asemenea postură. Numai că, îngâmfarea lui a condus spre dezastru partidul care l-a propulsat și l-a menținut în fruntea județului mai mult de un deceniu. Și uite cum destinul i-a hărăzit o altă soartă și, în loc să plece cu fruntea sus, va fi nevoit să ”cerșească” oarecum, un loc în senat la distribuire, adică pe ușa din dos!

De altfel, într-o discuție purtată cu un liberal în această dimineață, acesta mărturisea că ”Filipescu a primit ceea ce a meritat! El nu a crescut pe nimeni în acest partid. Sunt câțiva tineri, dar nu le-a dat aripi, le-a aruncat așa, câte o ciosvârtă și cam atât! În schimb, a încercat să se înconjoare de unii parveniți, dar nu a ținut cont de oamenii care au ridicat acest partid. Și apoi, a promis marea cu sarea și în toți acești ani, județul nostru s-a aflat printre cele mai slab dezvoltate din țară. În 12 ani doar a promis, e drept a mai făcut și el câte ceva, dar poate și pe barba primarilor care s-au implicat mai mult în anumite localități, dar nu pe măsura posibilităților lui ca lider. Ieri, la vot, călărășenii păcăliți, dar și primarii s-au revoltat și i-au arătat cum stă treaba, părerea mea! Mulți dintre primarii PNL, oameni care aveau nevoie de sprijin de la consiliul județean și nu l-au avut nu s-au mai sinchisit să aducă oamenii la vot și i-au aplicat o corecție politică. Aceasta îl va duce direct la redistribuire. Și, tot părerea mea, a mai atârnat greu și disensiunile din ultima vreme, comandate tot de conducerea PNL, la adresa actualului președinte al CJ, Vasile Iliuță. Numai că socotelile lui Filipescu nu s-au mai potrivit și pe principiul ”cine sapă groapa altuia, cade singur în ea” și-a luat-o rău! Pentru că așa e în viață!”

Că stau sau nu așa lucrurile, ne-au demonstrat-o alegerile de pe 11 decembrie în urma cărora o tânără pesedistă, Roxana Natalia Pațurcă va fi senator cu drepturi depline și va pleca cu fruntea sus în Parlamentul României, în timp ce un ”hârșâit” în ale politicii, penelistul Răducu Filipescu va aștepta cuminte o redistribuire, îngenunchiat fiind, am zice noi, de propriul partid! Să vă mai spun că la momentul acesta îmi răsună în urechi vorbele liderului PNL, Răducu Filipescu, cel care le promitea cetățenilor, în campania de la alegerile parlamentare din 2012, cum că: ”în fiecare casă va exista internet,  fiecare gospodărie va fi racordată la apă curentă, în toate localitățile vor fi străzi asfaltate… că… că…”

Așadar, promisiunile liderului PNL, dacă acestea au mai existat și la alegerile din 11 decembrie 2016, nu au mai fost crezute, dar în schimb, au fost taxate ca atare, acesta pierzând voturi importante în localități puternice, precum Borcea, Dragalina, Modelu, Dor Mărunt, Chirnogi…

Am putea să spunem că infatuarea lui Filipescu din ultimii ani a transformat județul din galben în roșu? Se poate spune și așa la cum arată scorul nu numai la nivelul județului, dar și în municipiul Călărași unde PNL a obținut 20% în timp ce PSD a obținut 50% .

Ar mai fi de punctat faptul că PNL are un deputat plin în persoana lui Cătălin Predoiu, a doua pe listă, Raluca Surdu nu se știe încă dacă va primi un nou mandat în Parlamentul României, în timp ce, alături de Roxana Pațurcă la Senat, PSD Călărași îi va trimite în forul legislativ pe Eugen Nicolicea și pe fostul primar al orașului Lahliu Gară, Iulian Iacomi.

Mai trebuie adăugat că la nivel național PSD a câștigat categoric alegerile parlamentare și, alături de ALDE, va avea o majoritate confortabilă în Parlament. Social-democrații obțin cel mai bun scor de după 1990, grație unui vot masiv pro-PSD la orașe. Asta e! Viața ne-a demonstrat din nou, că istoria se cam repetă și în încheiere îmi vine în minte expresia: ”Filipescu, nici nu știi cât de mic începi să fii!” Nu era mai bine să te retragi la pensie? Urât moment!

Sau, căutând mai departe în lumea spirituală,  am putea spune că Dan Cristodor s-a răzbunat de dincolo de moarte? Cine știe… Cert este că social democrații călărășeni îi dedică și lui Bebe, această victorie, nu?

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

18 + seventeen =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.