Dezvăluiri: Braconaj financiar în stil mafiot cu banii Clubului Dunărea? Sau ”hoțul strigă hoții”!

0
1857
Marian Dinulescu, vicepreședinte CJ Călărași și Viorel Ivanciu (drepta), viceprimar municipiul Călărași

Auditul a constatat o parte din neregulile financiare existente la nivelul clubului de fotbal călărășean. Zilele trecute a apărut pe un site local un material din care reieșea faptul că de la club s-au dus către anumite instituții de presă sume importante de bani pentru publicitate. Interesant este că, NU sumele din contractele cu presa a ”provocat plecarea cu coada între picioare” a fostei conduceri, ci mai degrabă, ”furăciunile” care nu au avut acoperire în actele de la club. Ca atare, se poate spune că ”scandalul” iscat de fosta conducerea care a fost înlăturată de la Clubul AFC Dunărea Călărași a fost declanșat! Și nu oricum, ci împortiva… PRESEI! Să înțelegem că unora li s-au închis niște robinete la banul public, ban care ajungea nu doar prin buzunarele unor ”băieți deștepți”, dar și pe la ”chiolhanuri, revelioane sau vacanțe luxoase pe la amante sau pe la… păcănele”, așa cum se bârfește prin târgul călărășenilor? Ar fi bine de știut că bugetul de  anul acesta de la Clubul Dunărea Călărași  a fost de 44 de miliarde de lei vechi! Unde s-au scurs banii? 

Viorel Ivanciu, viceprimar al municipiului Călărași
Viorel Ivanciu, viceprimar al municipiului Călărași

”Hoțul strigă hoții” către presă?

Contractele respective au fost făcute pe vremea când la conducerea clubului au fost chiar cei care au părăsit ulterior funcțiile de aici, doar după ce în raportul de control efectuat de audit s-au găsit nereguli. Ar trebui să precizăm faptul că, fostul președinte Costică Ștefan a încheiat cu mânuța lui acele contracte la inițiativa lui Viorel Ivanciu, coordonatorul și omul care a gestionat mereu ”din umbră” tot ce mișca la nivelul clubului călărășean. Există suspiciunea că dintre cei vizați de corpul de control ar fi ”comandat” și materialul denigrator apărut ulterior în presă… În cadrul auditului efectuat la AFC Dunărea, înainte ca fosta conducere să plece, s-au constatat o parte din nereguli ca fiind „sume nejustificate„ așa cum sunt trecute în raportul de control, facturi fără acoperire și sume de bani extrase din casieria clubului fără nicio justificare!!! Nu același lucru s-a spus, potrivit aceluiași audit, și despre sumele ce au ajuns în presă! Ca atare, nu aici e furăciunea de la club, ci în cu totul altă parte, dar pe principiul ”hoțul strigă hoții”, atenția privind neregulile a fost îndreptată, în mod voit, în altă parte! Oare de ce?

Cum să scoți bani de la club, fără să fi fost angajat?

Raportul de audit
Raportul de audit

Răspunsul îl aflăm tot în raportul auditului, acolo unde Cristian Ivanciu, fiul lui Viorel Ivanciu, actualul viceprimar al municipiului Călărași, a scos din casieria clubului 12.249,01 lei (peste 120 milioane lei vechi, și asta doar de la începutul acestui an, până când vechea conducere a fost îndepărtată!), fără justificare așa cum scrie raportul de audit. Trebuie menționat că, Cristi Ivanciu este angajat al Serviciului Public Centrale Termice și Administrare Fond Locativ al Primăriei Călărași, conform declarației de avere acesta deține un apartament și un BMW seria X5 fiind asociat unic la firma Civa Grup SRL, firmă care se ocupă cu lucrări de construcții. Nu știm dacă firma pe care o deține îi ocupă tot timpul, deoarece, potrivit surselor noastre din cadrul SPCTAFL, se pare că tânărul ”trece destul de rar pe la locul de muncă”.  De punctat faptul că în cadrul Clubului AFC Dunărea 2005 Călărași, Cristian Ivanciu nu deținea nicio funcție, dar avea acces la banii clubului!    

”S-a mâncat, s-a băut… ce rămâne de făcut?”

Raport audit
Raport audit

Tot din nota de control reiese faptul că ”s-au decontat bonuri fiscale prezentate de salariați pentru produse alimentare, materiale consumabile, combustibil, fără să existe documente care să justifice necesitatea cheltuielilor”:

„S-a achitat pește în valoare de 10.133 lei către SC Piscicola Prod Com SRL Rasa (7.791,14 lei și SC Silvian Florian SRL Călărași 2.341, 90 lei„. Raportul a constatat că nu au existat justificări, acest lucru demonstrând din câte se pare că, cineva a avut în intenție ”să acopere niște găuri din care importante sume de bani au ajuns în buzunarul unor băieți deștepți”!

De asemenea, au fost decontate facturi care au ca explicație „masă servită„  în valoare de 60.000 lei (n.red. 600 milioane lei vechi!) în care nu există nicio justificare. SC Milenium Caffe – 13 facturi în valoare de 14.712 lei, Chinezul SRL, 6 facturi-7.150 lei, Nefira – 2 facturi, 3.139 lei, Borcea SA, 2 facturi, 3.079 lei, Bia Serv – 5 facturi, 3.000 lei, La Intim SRL-2 facturi în valoare de 2.500 lei„.

Materiale de construcții achiziționate doar pe hârtie?

raport audit

De asemenea, mai reiese și că „s-au achiziționat  diverse materiale de construcții în valoare de 11.488,22 lei (n.red. peste 100 de milioane de lei vechi) de la SC Arcocim SRL Călărași fără documente din care să reiasă destinația materialelor și necesitatea lor„. Potrivit surselor noastre, există suspiciunea că ulterior fostul președinte al AFC Dunărea 2005 Călărași, Costică Ștefan și-ar fi construit o casă de vacanță în comuna Cuza Vodă din Județul Călărași!

011_581x800

În raportul de control nu s-a făcut referire și alte nereguli din anii precedenți în care ar fi existat mai multe asemenea „achiziții„ fără să existe justificări, dar pe care le vom face publice în materialele ce vor urma.    

Mai trebuie punctat și faptul că în momentul în care a început controlul la Dunărea, fosta conducere a încercat să-i denigreze imaginea actualului președinte al Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță. Mai mult, „coordonatorii„ clubului Dunărea s-ar fi gândit chiar să retrogradeze echipa în Liga a 3-a și mai apoi să dea vina pe Iliuță pentru contra-performanța de la echipă.

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

14 + 20 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.