Analiza Eurolines: Ce târguri de Crăciun din Europa vor să viziteze locuitorii din județul Călărași

0
223

Încet, încet, anotimpul rece isi intra in drepturi, ceea ce inseamna ca incep si pregatirile pentru sarbatorile de iarna. In ultimii ani, targurile organizate in preajma Craciunului au devenit din ce in ce mai atractive pentru romanii dornici sa se bucure de atmosfera de poveste din aceasta perioada. Eurolines, companie de transport international de persoane, a realizat o cercetare de piata cu privire la interesul locuitorilor din judetul Calarasi pentru targurile de Craciun desfasurate in Europa.

Cu ajutorul volumelor de cautari inregistrate de Google in perioada 2014-2016, Eurolines a analizat modul in care a evoluat dorinta locuitorilor din Calarasi de a vizita cele mai cunoscute targuri de Craciun. Din studiu reiese faptul ca interesul acestora s-a majorat cu 13.89% in ultimul an, topul destinatiilor preferate cuprinzand Praga, Budapesta, Berlin, Londra si Stockholm.

De asemenea, a fost studiat obiceiul locuitorilor din judetul Calarasi de a cauta si cumpara pachetele turistice pentru targurile de Craciun in regim Early Booking, Last Minute sau City Break. Potrivit analizei, acestia au preferat sa isi achizitioneze biletele din timp, pentru ca volumul de cautari pentru acest tip de vacanta a crescut cu 1150.00% in 2015. Astfel, judetul Calarasi se afla pe pozitia 3 in ceea ce priveste majorarile la nivelul intregii tari.

In timp ce interesul locuitorilor din judetul Calarasi pentru vacantele petrecute in strainatate creste, este interesant de vazut si care este situatia inversa. Utilizand datele oficiale puse la dispozitie de Institutul National de Statistica, Eurolines a analizat si variatia numarului de turisti straini cazati in hotelurile si pensiunile din judetul Calarasi in luna decembrie din ultimii doi ani. Astfel, in decembrie 2015 numarul sosirilor cetatenilor straini inregistrati in unitatile de cazare a scazut cu -59.42% fata de aceeasi perioada a anului anterior. Din acest punct de vedere, judetul Calarasi se pozitioneaza pe locul 1 la nivel national.   

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 × 4 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.