Fostul șef al IJJ Călărași, Marian Stoica a fost avansat la gradul de General!

1
4175

”O carieră militară încununată cu succes! Un om, înainte de toate, cu suflet mare, ce s-a dedicat zi și noapte JANDARMERIEI ROMANE.  Un om căruia i-au fost răsplătite eforturile și apreciate meritele prin avansarea în grad de GENERAL al Inspectoratului de Jandarmi Județean ARGEŞ. Da, desigur, este vorba despre fratele meu, MARIAN STOICA. FELICITĂRI !!! Suntem mandri de tine și te iubim enorm!” – este informația pe care am aflat-o dintr-o postare pe pagina sa de Facebook a Doinei Stoica, sora fostului șef al IJJ Călărași și din care aflăm că actualul inspector șef al Jandarmeriei Argeș a fost avansat la gradul de general.

O asemenea știre nu avea cum să treacă neobservată și, în semn de apreciere pentru această avansare, pe aceeași pagină de socializare au apărut și o serie de felicitări din partea rudelor, prietenilor și cunoscuților, dar și cuvinte de apreciere pentru acest moment foarte important din cariera militară a unui om care de mai bine de 20 de ani s-a aflat în rândurile Jandarmeriei Române. Alături de prietenii care l-au felicitat pe Gen. Marian Stoica s-a aflat și prefectul județului Călărași, George Iacob care a scris: ” Astăzi am fost sunat și am primit vestea. Nici nu știi cât mă bucur și de când aștept asta”.

Una dintre urările aproape complete și care cu siguranță a ajuns la urechile noului general este și cea venită cin partea lui Irinel Eugen: ”Felicitari! Un caracter impresionant, un om deosebit, un comandant desăvârșit.  Pe plan militar s-a atins vârful, tot ce vă doresc este sănătate, fericire și liniște alături de cei dragi!”

Fost comandant al Inspectoratului de Jandarmi Judetean Călărași, ofițerul Marian Stoica a fost detașat în județul Argeș în luna septembrie 2014, când Miron Tănase, fostul comandant al Jandarmeriei Argeș a murit din cauza unei boli necruțătoare.După ce a plecat de la șefia IIJ Călărași, Col. Marian Stoica a asigurat o perioadă de aproximativ cinci luni interimatul la conducerea IJJ Argeş, iar după susținerea examenului de ocupare a acestei funcții a devenit comandat al acestei instituții argeșene.

Prin noua avansare în grad, astăzi vorbim despre Marian Stoica, un General de care călărășenii ar trebui să fie mândri, chiar dacă ofițerul activează în prezent la sute de kilometri de orașul căruia i-a dedicat foarte mulți ani din viața și activitatea sa. Generalul Marian Stoica a absolvit Şcoala Militară Superioară de Ofiţeri Activi a Ministerului de Interne şi apoi cursurile Academiei de Poliţie. Este căsătorit şi are doi copii.

 

 

 

 

Comentarii

comentarii

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 × 2 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.