Fotbal / Liga 2 / Dunărea a terminat turul pe 12! Mihalcea: „Sunt jucători care cresc iar asta ne dă mari speranţe pentru partea a doua a sezonului„

0
427
Adrian Mihalcea

Dunărea a încheiat turul cu un punct obținut în deplasarea de la Suceava. Gazdele au deschis scorul dar Ibrian a egalat situația și a trimis Dunărea pe 12 după prima parte a sezonului cu 20 de puncte. 

Dunărea a avut parte de un tur nu prea reușit. Devenită o echipă de pluton, trupa lui Adrian Mihalcea s-a chinuit în acest tur. „Se spune că şi noi la începutul campionatului eram pretendenţi la locurile fruntaşe„, a spus Mihalcea și a avut dreptate. Mulți se așteptau să vadă Dunărea în primele 3 din clasament, o pretendentă la promovare anul acesta asta după evoluția din sezonul trecut. Nu a fost să fie așa. Mihalcea și-a asumat și nefastele, ca să nu spunem proastele achiziții făcute în vară. Dar nu a fost numai vina lui. Acum, noii șefi ai Dunării vor să repare ceea ce alții nu au putut să gestioneze.

Mihalcea este optimist pentru retur. Are sprijinul lui Bogdan Leu dar și mână liberă la eventualele transferuri. „La Suceava am avut pe lângă cei 3 juniori cu care am început meciul, alţi 6 juniori pe bancă, deci am avut, să spunem, şi tupeu. Am ales să încheiem contractele cu nişte jucători într-o perioadă dificilă riscând destul de mult. Eu şi conducerea am riscat şi se pare că până acum mesajul transmis tuturor celor care au rămas a fost înţeles pe deplin. Nu am schimbat foarte multe, doar am încercat să lucrăm la mentalul lor pentru că din păcate aici am suferit noi în unele meciuri şi faptul că nu suntem o echipă mare sau că nu avem o experienţă extraordinară a contat în unele momente. Acum, oricum nu aveam nimic de pierdut. Şi chiar dacă Doamne fereşte!, s-ar fi întâmplat să pierdem, mă refer la meciul acesta, nu era un capăt de ţară, dar contează. Contează să crezi în tine, contează să crezi în cel de lângă tine, să-l faci sau să te facă cineva să crezi în echipă şi lucrul ăsta s-a văzut„, a spus Mihalcea.

Primul meci din retur este la Brăila

Dunărea începe returul la Brăila. Un meci extrem de greu pentru trupa lui Mihalcea. „Suntem subţirei şi ca lot şi ca număr de jucători cu experienţă în momentul de faţă, deci şi calitativ şi numeric dar se poate face faţă. Eu am zis că liga a 2-a este o ligă în care dacă ai voinţă, te sacrifici şi eşti un pic inteligent tactic, poţi să răzbaţi. Vom merge la Brăila, va fi un meci poate mai dificil decât cel de la Suceava dar avem o săptămână să pregătim jocul. Vom şti destul de multe despre ei şi vom încerca, ca şi la Suceava să nu pierdem. Deci obiectivul nostru clar este să nu pierdem, un punct e bine venit dacă reuşim să-l câştigăm ar fi foarte bine! Important este şi faptul că nu avem niciun suspendat, momentan niciun accidentat, se întoarce şi Bodo Kanda după suspendare, deci puţini câţi suntem, devenim puternici. Mă bucur, repet, am spus-o şi data trecută, că văd câţiva jucători care cresc iar lucrul acesta ne dă mari speranţe pentru partea a doua a sezonului„, a mai spus Mihalcea.

Au evoluat echipele: 

Foresta Suceava: Hînţăscu – D. Bălan (cpt.), D. Lung, Masella, Semeghin (Rz. Avram 20′) – Cerlincă, Dănilă (Strugariu 76′), Vl. Stănescu (Bujor 81′), Drugă – Căinari, Bg. Rusu
Rezerve neutilizate: Niga – A. Mutu, Bosănceanu, Coroamă
Antrenor: Cristian Popovici

Dunărea Călărași: C. Lungu (cpt.) – Ţenea, Ibrian, Sil. Matei, Bg. Şandru – V. Petre, Preoteasa (Licu 46′), P. Radu, Zivanovic (Bg. Danciu 90+1′) – Ciocâlteu (Al. Dincă 90+3′), Val. Balint
Rezerve neutilizate: Gab. Popa – Dat, G. Toma, Lucan
Antrenor: Adrian Mihalcea

Stadion: Areni (Suceava); Spectatori: 800; Arbitru: Cristian Codrea 3; Asistenţi: Radu Despa 3 şi Cristian Nicolae Lucaci 3 (toţi din Baia Mare); Jucătorul meciului: Andrei Cerlincă 3.

Rezultate / etapa a 20-a:
CS Baloteşti – FC Academica Clinceni 1-3
ACS Berceni – ASU Politehnica Timişoara 11:00
CSM Râmnicu Vâlcea – Unirea Tărlungeni 1-0
Dacia Unirea Brăila – Olimpia Satu Mare 0-1
Metalul Reşiţa – Juventus Bucureşti 1-2
CS Mioveni – Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 2-0
Şoimii Pâncota – Luceafărul Oradea 11:00
Foresta Suceava – Dunărea Călăraşi 1-1
Chindia Târgovişte – UTA Bătrâna Doamnă 0-3
Luni, 28 Noiembrie
FC Braşov – CS Afumaţi 18:00

Etapa a 21-a:
Vineri, 2 Decembrie
CS Mioveni – Juventus Bucureşti 18:00
Sâmbătă, 3 Decembrie
FC Braşov – Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 11:00
Metalul Reşiţa – Olimpia Satu Mare 11:00
Dacia Unirea Brăila – Dunărea Călăraşi 11:00
Foresta Suceava – Unirea Tărlungeni 11:00
FC Academica Clinceni – Luceafărul Oradea 11:00
ACS Berceni – CS Baloteşti 11:00
Şoimii Pâncota – CS Afumaţi 11:00
CSM Râmnicu Vâlcea – UTA Bătrâna Doamnă 12:00
Duminică, 4 Decembrie
Chindia Târgovişte – ASU Politehnica Timişoara 11:30

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 × 4 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.