Analiză / Dunărea, ce-a fost și ce-a ajuns. De la promovare… la retrogradare

0
239

În urmă cu un an, în aceeași perioadă a campionatului Ligii a 2-a, Dunărea se lupta la promovare iar acum se chinuie să scape de retrogradare. 

Călărășenii au pierdut astăzi un meci important cu o contracandidată la retrogradare, Poli Timișoara. Echipa de pe Bega s-a impus cu scorul de 3 – 2 pe arena Ion Comșa și a împins și mai mult formația gazdă spre zona nisipurilor mișcătoare. Dunărea este la 3 puncte deasupra echipelor care se află în zona retrogradării.

Ca o comparație, anul trecut, cu aceeași bani în buget dar cu alți jucători și un alt antrenor în persoana lui Ionel Ganea, Dunărea se afla pe locul 3 după exact 14 etape de joc cu 6 victorii, 6 egaluri, o singură înfrângere cu 24 de puncte. La 5 puncte de liderul de la acea vreme, Rapid iar în următoarea rundă a 15-a din sezon 2015-2016, Dunărea urca pe 2, la 3 puncte de echipa care a promovat în Liga 1 și ulterior a fost retrogradată din cauza unor probleme financiare în Liga a 5-a.

Clasament sezon 2015-2016
Clasament sezon 2015-2016

În acest moment, lucrurile sunt complicate la Dunărea. Echipa se află pe locul 14 cu 3 victorii, 4 egaluri, 5 înfrângeri și doar 13 puncte! Antrenorului i se cere demisia, un lucru ce ar duce la o oarecare schimbare. Nu se știe dacă în bine sau în rău. E drept că actualul antrenor avea la dispoziție un alt lot, unul lăsat de Ionel Ganea, bine închegat și structurat pentru performanță. În vara acestui an au fost aduși alți jucători, unii chiar cu CV-uri de Liga 1 dar care nu au confirmat până acum. Interesant este că, Mihalcea când a preluat echipa a lucrat alături de un director-tehnic, Ion Moldovan. Acesta a plecat de la echipă pe ușa din dos și nu s-a mai auzit nimic despre domnia sa. Care a fost scopul pentru care a venit la Dunărea acest director-tehnic?

Clasament - sezon regulat
Clasament – sezon regulat

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

eight − 3 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.