Conf. Univ. Dr. Laurențiu Belușică: „Secția de Pediatrie este oful meu principal„

0
655
Laurențiu Belușică - Director Medical, Spitalul Județean de Urgență Călărași

Dr. Laurențiu Belușică, Directorul Medical al Spitalului Județean de Urgență Călărași, a fost invitatul emisiunii „Tu și noi în FM„ de la Stil-FM/Radio ZU, emisiune care are loc în fiecare zi de miercuri de la ora 17:00. Conf. Univ. Dr. Laurențiu Belușică – Medic Primar Chirurg, Doctor în Științe Medicale, a vorbit despre proiectele sale de viitor în ceea ce privește „reforma„ spitalului de la Călărași!

Dl. Director Medical, cum reușiți să atrageți medicii la Călărași?

„Încă de la bun început de când am acceptat această funcție, am discutat cu Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași și s-a discutat foarte clar atunci exact de ceea ce este nevoie pentru personalul medical. Vrem să-i atragem cu un pachet de măsuri. Le putem oferi spații de cazare, transport gratuit, masă la un preț modic, cărți, literaturi de specialitate să participe la anumite congrese în țară și străinătate„.

Ce înseamnă deficitul de personal?

Când am venit aici la spital am găsit 180 de posturi libere. Nu se poate așa ceva! Sunt oameni care stau acasă și nu au de muncă. La început s-au scos 5 posturi și nu am fost de acord. Eu am cerut 180. S-au aprobat 50 pentru început și facem toate demersurile ca până de sărbători să mai scoatem cel puțin 50 de locuri la concurs. Acest lucru înseamnă un efort financiar fantastic pentru spital. Avem 5 registraturi medicali pe care spitalul nu i-a avut. Dintr-o dată nu poți să scoți atâtea posturi de asistenți, brancardieri și de doctori. Spitalul este mare. Sunt 500 de paturi ori nu poți să asiguri asistență medicală cu două asistente la 70 de paturi. Fără personal nu se poate„. 

Cu ce ne sprijină Ministerul Sănătății?

„Am fost la Minister și am discutat cu domnul Vlad Voiculescu. Este un om care de la bun început ne-a spus că ne sprijină. Este de apreciat acest lucru. Ne-a înțeles și ceea ce mi-a părut foarte bine a fost că ne-a aprobat achiziționarea RMN-ului. Un dosar care stătea prin sertare de 3 ani de zile. Nu se poate așa ceva! Am mai făcut și alte cereri către domnul Ministru dar nu-i frumos după ce ne-a întins un deget, noi să-i luăm toată lumea„.

Se mai dă șpagă la angajare?

„Nu există așa ceva. Eu sunt președintele comisiei. Este exclus acest lucru. Nu se discută. Angajezi un om care dă bani și după aceea ce faci cu el? Să spunem că vă dau o sumă, voi îl angajați și el e bâlbâit. Nu se poate așa ceva„.

Ce facem cu secția de Pediatrie? 

„Secția de Pediatrie este oful meu principal. Ne străduim să fie lucrurile bune acolo. Gândiți-vă că un adult când este bolnav poți să-i explici anumite lucruri, dar unui copil de 5 ani pe care-l doare ceva ce-i spui? El nu înțelege, mai ales atunci când vede doctorul cu siringa în mână. Pediatria pentru mine este prioritară. 

Urmărește aici înregistrarea emisiunii „Tu și noi în FM„, invitat – Conf. Univ. Dr. Laurențiu Belușică !

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

sixteen − four =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.