Călărași. Cât de interesati sunt cetățenii de centrale termice și care sunt cei mai căutați producători

0
312

Din cauza preturilor ridicate la facturile pentru caldura, tot mai multi romani renunta la sistemul centralizat de incalzire si aleg sa isi monteze centrale termice in propriile locuinte. In acest sens, magazinul online Berluni.ro a realizat un studiu de piata prin care a analizat interesul locuitorilor din judetul Calarasi pentru centrale termice, precum si tendinta acestora de a cauta in mediul online informatii utile despre revizii si verificari ale acestor instalatii.

Cu ajutorul informatiilor oferite de Institutul National de Statistica si al datelor inregistrate de Google in ultimele 24 de luni, au fost analizate preferintele oamenilor din judetul Calarasi pentru principalele tipuri de centrale termice (electrice si pe gaz). In perioada august 2015-august 2016 s-au inregistrat cresteri semnificative pentru ambele modele, insa locuitorii din Calarasi au fost mai interesati de centralele pe gaz, dovada fiind cresterea de 41,79% a volumelor de cautari. Astfel, Calarasi se situeaza pe locul 22 la nivel national din acest punct de vedere.

In ceea ce priveste raportul dintre numarul centralelor termice instalate in judetul Calarasi si populatia din aceasta zona, Calarasi se afla pe pozitia 31 in topul judetelor cu cele mai multe centrale termice, existand aproximativ 9,767 unitati, datele fiind estimate de specialistii Berluni. Cele mai populare branduri de centrale termice din judet sunt Viessmann, Buderus si Vaillant.

Conform legilor aflate in vigoare, consumatorii sunt obligati sa efectueze verificari periodice la centralele termice montate, pentru a se asigura ca functioneaza in parametri normali. Revizia acestor instalatii de incalzire reprezinta un pas esential prin care li se poate prelungi perioada de viata, mai ales in cazul in care anumite defectiuni sunt descoperite din timp. De asemenea, un alt argument este faptul ca o inspectare corespunzatoare elimina pericolul ce tine de siguranta. De aceea, interesul locuitorilor din judetul Calarasi pentru reviziile centralelor termice s-a majorat cu 12,50% in ultimul an, fiind pe locul 21 la nivelul intregii tari.

Se recomanda ca orice centrala termica sa aiba parte de o revizie tehnica anuala. Mai nou, pentru centralele termice in condensatie este obligatoriu ca aceasta revizie sa se efectueze anual in perioada de garantie a centralei.

„Acest servicu este oferit gratuit de catre Berluni”, declara Virgil Bratasanu, directorul general Berluni.

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 20 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.