Cât de mare este interesul locuitorilor din Călărași pentru flori și cât de profitabilă este industria florilor în județ

0
298

Romanii iubesc sarbatorile si obisnuiesc sa profite din plin de ocaziile speciale pentru a oferi daruri persoanelor dragi. Si care este cel mai sigur cadou cu care se pot face surprize frumoase? Florile, evident! Floraria online Floria.ro a realizat o cercetare pentru a afla cat de interesati sunt locuitorii din judetul Calarasi de aceste lucruri, dar si cat de prosper este domeniul pe piata afacerilor la nivel local.

Utilizand volumele de cautari inregistrate in mediul online in ultimele 24 de luni, specialistii Floria.ro au monitorizat interesul locuitorilor din judetul Calarasi pentru flori. Din studiu reiese faptul ca acestia cauta pe Google cel mai adesea orhidee, pe urmatoarele pozitii fiind trandafiri si lalele. Din acest punct de vedere, Calarasi se afla pe locul 10 in topul judetelor cu cele mai mari cresteri. Clasamentul complet al florilor preferate de locuitorii din Calarasi este urmatorul:

  1. Orhidee
  2. Trandafiri
  3. Lalele
  4. Frezii
  5. Crini
  6. Hortensii
  7. Crizanteme
  8. Bujori
  9. Gerbera
  10. Garoafe

In Romania, cererea anuala este de 120 de milioane de fire, dintre acestea doar 47 de milioane fiind produse in tara. Celelalte 73 de milioane sunt importate din tari precum Olanda, Ungaria, Turcia si chiar Thailanda.

Cu ajutorul datelor furnizate de Institutul National de Statistica, reprezentantii Floria au analizat modul in care a evoluat numarul hectarelor cultivate cu flori in judetul Calarasi. Spre deosebire de anul 2011, cand s-a inregistrat o perioada de varf pentru suprafetele cultivate, in 2015 in Calarasi au fost plantate flori doar pe 3 hectare, in scadere cu 72,73%. Astfel, Calarasi se situeaza pe locul 9 la nivel national din acest punct de vedere.  

Un alt element cheie al analizei de piata este si numarul firmelor din Calarasi care au ca obiect de activitate productia si comercializarea de flori. La sfarsitul anului 2015, in Calarasi existau 21 de companii, in conditiile in care la nivel national functionau peste 2350 de intreprinderi.

„Florile sunt, de departe, cel mai accesibil tip de cadou. Fie ca e vorba despre un buchet simplu, dar de efect, fie ca ne referim la un aranjament sofisticat si spectaculos, cu siguranta va surprinde placut persoana care il primeste”, a declarat Marina Popescu, Director General Floria.ro.

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + eight =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.