Dumnezeu să-ți poarte sufletul în lumină, Bebe!

0
3622

Președintele PSD Călărași, Dan Eugen Cristodor s-a stins puțin câte puțin, sub privirile noastre neputincioase, plecând prea devreme dintre noi. Destinul a ales ca Bebe să treacă în lumea celor veşnice la numai 42 de ani, când avea toată viaţa înainte şi încă foarte multe lucruri de realizat. 

Imediat ce sicriul cu trupul neînsuflețit al celui mai tânăr șef al PSD Călărași a fost depus, mai întâi în sala de ședințe a organizației locale iar mai apoi în incinta Bisericii Sf. Constantin și Elena (Volna), pe la căpătâiul celui plecat prea devreme dintre noi, au trecut prieteni, cunoștințe, lideri politici de la mai toate partidele. I-au vegheat somnul de veci membrii familiei alături de care au stat colegii de partid, profund îndurerați de pierderea suferită, prin decesul, în urma unei lupte cu o boală cumplită, cancerul, a celui ce a fost Dan Eugen Cristodor. Fiecare dintre cei ce au trecut să-și ia rămas bun de la Bebe a vărsat o lacrimă la căpătâiul său, lacrimi pline de regret și amărăciune pentru un om care nu a mai avut loc aici pe pământ, care nu a mai avut puterea să lupte și să-și ducă mai departe viața și proiectele… Au fost depănate amintiri legate de cel plecat, amintiri frumoase, amintiri ce vor rămâne mult timp în inima și sufletul celor ce l-au iubit și prețuit. Ca o ironie a sorții, vineri seară, Dan Eugen Cristodor a mai ”ținut” și ultima conferință la care au fost prezenți majoritatea reprezentanților presei locale. Din păcate, liderul PSD Călărași, nu a mai avut nimic de spus, martoră la tăcerea lui fiind doar o coroană și cele câteva lumânări aprinse pentru ca sufletul lui să plece spre lumină…

În ultima ședință a Consiliului municipal Călărași, a fost conferit titlului de Cetățean de onoare post – mortem pentru Dan Eugen Cristodor.

”Mi-am dorit să rămână… Să se bucure de viață…. era așa de tânăr! Cuvintele sunt așa de seci în momentul acesta… Știu ce înseamnă să te lupți, să vrei cu ardoare să trăiești, să te legi de orice fir de viață, mai gros sau uneori, așa de subțire… Știu ce simți în momentul în care diagnosticul pus de medicul specialist sună cam așa: ”Ai cancer!” Știu că imediat te gândești că nu vei mai fi cu ai tăi… Și îți vin în mine multe și grele întrebări… Și începe chinul. Fizic, dar mai ales, sufletesc. Din fericire, m-am numărat printre cei pe care Dumnezeu nu i-a vrut acolo Sus. Poate nu acum… Când am aflat de suferința lui Bebe, că doar așa îi spuneam cu toții, m-am gândit că este tânăr, că mai are multe de făcut în viața asta, NU în alta! Când l-am văzut prima dată, cu prilejul lansării candidaților la alegerile locale, am avut un șoc, mi-au dat lacrimile și am ieșit afară din sală… Când l-am revăzut, din nou la sediul PSD Călărași, am simțit nevoia să-l îmbrățișez, asemeni unei mame pe copilul ei, și să-i spun că îi dau atât cât are nevoie din sănătatea mea. Nu l-am îmbrățișat, l-am ținut doar de mână și i-am șoptit la ureche că-i doresc toată sănătatea din lume, că trebuie să fie puternic și să lupte… M-a strâns așa de tare de mână că aproape m-am speriat, întrebându-mă de unde avea așa putere, deși trupul era firav și chinuit de boală. Ultima oară l-am văzut la alegerea președintelui Consiliului județean Călărași… Era și mai slăbit… Cu privirea pierdută, mi-a zâmbit ușor… A fost ultimul zâmbet al lui Bebe Cristodor pe care l-am văzut… Era așa de tânăr și mai avea așa de multe de făcut! Din păcate, destinul lui s-a oprit aici…

 

Dumnezeu să-ți poarte sufletul în lumină, om frumos! Sincere condoleanțe familiei îndurerate!

p.s. Uitasem un amănunt… Când am aflat că are o problemă de sănătate, am sunat o colegă să întreb, asta pentru că nu-mi venea să cred! La mai puțin de jumătate de oră m-a sunat Bebe: ”Ce faci, Elena? Uite te sună ”mortul!”, mi-a zis râzând în hohote! Apoi mi-a explicat că și-a făcut la Călărași niște analize și că a doua zi pleca la București să se interneze pentru a rezolva problema… M-am bucurat că era așa de optimist și că mai ales, vorbisem cu el și problema lui de sănătate nu era una foarte gravă. Mi-ar fi plăcut să mă sune din nou și să-mi spună râzând în hohote: ”Uite, Elena, te sună mortul!” Doamne, cum sună azi această frază… Trist… foarte trist…”

Elena Mitache – EDIȚIA

Mesaje de condoleanţe

Organizația PSD Călărași anunță cu durere trecerea la cele veșnice a președintelui Dan Eugen Cristodor. Un OM în care s-au regăsit valorile unei ființe umane: caracter, demnitate, valoare si bunătate. Dumnezeu sa-l odihnească!

Victor Ponta – fostul premier al României: Am pierdut azi un coleg şi un prieten. Un tânăr deştept şi curajos care ar mai fi putut să facă atâtea lucruri extraordinare în viaţă. Dumnezeu să îl odihnească.

Liviu Dragnea – preşedintele PSD: Am aflat cu durere că astăzi s-a stins din viață prietenul şi colegul nostru, Dan Eugen Cristodor, dispărut mult prea devreme dintre noi. Sunt unul dintre cei care au avut privilegiul de a-l cunoaște și de a lucra alături de el. Dan a fost un om politic foarte respectat, un bun profesionist, un coleg iubit în PSD și un om de mare integritate. Pentru noi, toţi cei care l-am cunoscut, pierderea sa este una deosebit de grea. În aceste clipe dureroase, toate gândurile mele se îndreaptă spre familia prietenului nostru și către cei dragi. În numele meu și al colegilor din PSD, vreau să le transmit întreaga noastră solidaritate și compasiune în aceste momente de mare încercare. Dumnezeu să îl odihnească în pace! Sincere condoleanțe.

Vasile Iliuță – preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi: Pentru spațiul public călărășean, decesul lui Dan Eugen Cristodor (Bebe), este o pierdere pe care o regret foarte tare. A fost un om cu care se putea discuta. Era preocupat mai mult de soluții decât de polemică, așa va rămâne în amintirile mele. Transmit condoleanțele mele familiei îndoliate și tuturor celor care i-au fost aproape. Dumnezeu să-l ierte!

Marian Dinulescu – vicepreședinte CJ Călărași: Moartea prietenului meu BEBE CRISTODOR la o vârstă atât de frageda ma îndurerează profund. Sunt alături de familia îndurerată. Dumnezeu sa-l odihnească în pace. Adio prietene!

Daniel Ştefan Drăgulin – primarul municipiului Călăraşi: Vestea ne-a bulversat pe toți. Eram la curent cu starea lui de sănătate și știu cât de mult a luptat pentru a învinge această boală cruntă. I-am transmis constant încurajări, atât lui, cât și familiei. Ce mai poate fi de spus acum, decât să ne rugăm pentru sufletul lui! Condoleanțe familiei! Dumnezeu să-l odihnească!

Răducu George Filipescu, preşedintele PNL Călăraşi: Îl cunosc pe Dan Cristodor de pe vremea când era copil. Vestea că a pierdut lupta cu viața și boala m-a tulburat foarte mult. Era tânăr, ambițios și avea multe de făcut. Din păcate, destinul său a fost nemilos. Mă doare și nu-mi vine să cred că, astăzi, vorbim despre Bebe la trecut. Dumnezeu să-l odihnească!

Ciulinaru Denisa Carmen – consilier local PSD: Drum bun, prieten drag! Dumnezeu să te odihnească în pace!

Daniel Florea – fost deputat PSD Călărași: Azi este o zi foarte tristă. Dumnezeu să te odihnească, Bebe!

Marinela Voivozeanu – PSD: …şi-a luat perechea de aripi… Zbor lin! Dumnezeu să vă odihnească, şef!

Roxana Natalia Paţurcă – PSD: Am pierdut un coleg, un prieten, un frate! Eu voi lupta aici… tu, dragul meu vei fi îngerul meu păzitor! Dumnezeu te-a ales pe tine!

Dan Motreanu – deputat PNL Călărași: Cu multă tristețe am aflat de trecerea în neființă a președintelui Organizației Județene a PSD Călărași, Dan Eugen Cristodor. Doresc să transmit, în aceste clipe dificile, compasiunea și condoleanțele mele familiei îndurerate. Dumnezeu să-l ierte și să-l odinhească în pace!

Aurel Niculae – deputat de Călărași: Am aflat cu durere și regret de trecerea în neființă a celui ce a fost președinte PSD Călărași, Dan Eugen Cristodor. Condoleanțe familiei! Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Ilinca Enescu – PSD: Aș putea spune 1000 de cuvinte despre tine… Dar niciunul nu ar putea exprima nimic… acolo unde ești, să știi că te iubim, prieten bun!

Alexandru Mihai – director: Caminul pentru persoane varstnice ,,Sf. Antim Ivireanul” transmite sincere condoleante familiei CRISTODOR pentru pierderea celei mai dragi fiinte…DAN CRISTODOR. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

Ionela Năstase – jurnalist România Tv: Ultima mea amintire despre Bebe (aşa-i spuneam toţi) este speranţa pe care o avea că ultima operaţie o să-l ajute… Nu l-a ajutat! Regret enorm! Am fost la discotecă împreună, am chiulit de la liceu împreună, am fumat împreună când nu ştiau părinţii sau profii, am râs împreună… Când ne-am mai mărit puţin, i-am fost pacientă la cabinet… Au mai trecut anii şi am început să vorbim despre politică. Eu, jurnalist, el, politician. Nu l-am văzut de un an. El mă vedea la tv, când îşi urmărea şefii la emisiunea mea. Nici n-o să-l mai văd vreodată! Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească!

Daniela Mihai Soare – jurnalist Radio România Actualități: La școală, stătea în banca din spatele meu. Mă enerva atunci când mă trăgea de guler, mai ales când aveam lucrare la mate. Dar imi devenea simpatic când, în pauze, îmi dădea Coca- Cola la cutie (mai greu de găsit pe vremea aceea). Nu ne-am mai văzut de mult. Iar astăzi, în cea mai urâtă zi, s-a mai îndepărtat un pic… a ales o altă lume, poate mai bună și mai curată. Eu păstrez ziua de ieri ca cea mai frumoasă amintire cu Bebe Cristodor!

Aura Giurcă – preşedinta Filialei de Cruce Roşie Călăraşi: Am aflat cu tristeţe de moartea celui care mi-a fost prieten încă din copilărie, Bebe Cristodor şi nu pot să cred nici acum că nu mai este printre noi. Pe Bebe-Dan l-am respectat atât ca medic, cât şi cam om. Era un om deosebit , blând, cu un caracter de invidiat. Este singurul tânăr din Călăraşi care a avut curajul să iasă-n faţă şi să spună că vrea să schimbe ceva în acest judeţ. Amintirea lui va rămâne veşnic în sufletele noastre! Dumnezeu să-l odihnească-n pace!

bebe-condoleante bebe-sediu bebe

 

 

 

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

thirteen − eight =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.