Drăgulin: ”Eu zic să avem răbdare…”

0
883

Având în vedere nemulțumirea unora dintre cetățenii din Călărași, cu privire la starea drumurilor din municipiu, multe comentarii critice fiind postate pe rețelele de socializare, primarul Daniel Ștefan Drăgulin este de părere că, parte dintre acestea sunt răutăcioase și că arterele de circulație nu sunt mai proaste ca cele de dinaintea mandatului său. Edilul susține că multe dintre străzi nu pot fi reabilitate până nu se încheie perioada de garanție a Proiectului CL8.

”Drumurile nu sunt mai proaste ca cele de dinaintea mandatului meu. Ceea ce este important să știe cetățenii este faptul că trebuie să treacă perioada de garanție la Proiectul CL 8 și cred că ar fi bine să ne gândim puțin și la importanța acestei lucrări. Și în București sunt zone unde s-a lucrat și străzile arată mult mai rău decât la noi… Numai că nouă ne place să fim puțin răutăcioși, iar cei care tot scriu și critică, pe Facebook mai ales, sunt sigur că sunt puși de cineva să facă acest lucru. Eu spun că trebuie să așteptăm să treacă această perioadă de garanție a acestei lucări și noi avem repartizate sumele pe loturi, avem bani în bancă, prin împrumutul pe care l-am făcut să demarăm lucrările de reabilitare a străzilor. Dar nu putem să facem în acest moment acest lucru, oricât ne-am dori, până nu trece perioada de garanție”, susține primarul municipiului Călărași, Daniel Ștefan Drăgulin.

Edilul a punctat și faptul că pe unele dintre străzi s-au efectuat lucrări și că din acest punct de vedere oamenii sunt mulțumiți:

”Ați văzut că s-au efectuat lucrări pe Cornișei, o să facem Progresu, Panduri, Victoriei…”

Drăgulin îi asigură pe cetățenii urbei că la nivelul administrației locale există o viziune în ceea ce privește modernizarea străzilor, doar că în acest moment nu se poate pune în practică:

”Noi avem o viziune în ceea ce privește modernizarea drumurilor, dar nu poți să faci acest lucru doar… bătând din palme! Cetățenii trebuie să înțeleagă faptul că accesarea fondurilor europene înseamnă că îți trebuie ceva mai mult timp, sunt destul de multe proceduri prin care trebuie să treci, cum ar fi realizarea proiectului, depunerea lui, evaluarea și după aceea finanțarea lui. Toate acestea durează. Eu nu mă dau înapoi din a accesa fonduri europene,  dar trebuie să o facem cu responsabilitate, pentru că vedeți ce se întâmplă în multe dintre cazuri și noi nu vrem să fim incluși în asemenea categorie… ”.

Primarul Daniel Ștefan Drăgulin face un apel la călărășeni și spune că trebuie să aibă răbdare, pentru că imediat ce se va termina perioada de garanție a proiectului CL 8, lucrurile în ceea ce privește structura rutieră din municipi se va schimba radical.

”Repet, există drumuri atacate de lucrările de la CL 8 și după ce se va termina perioada de garanție abia după aceea vom interveni. Deocamdată se fac evaluări pe străzi și încă nu a fost semnat procesul verbal de recepție, deci va mai dura și eu zic să avem răbdare… Iar cei ce stau și critică pe Facebook și care nu au curajul să-și spună identitatea, ar trebui să-și facă mai întâi o evaluare a lor, a comportamentului față de cum știm să avem grijă de proprietatea noastră, cum ne comportăm pe stradă, unde aruncăm gunoiul sau dacă depozităm gunoiul selectiv, pentru că este foarte ușor să arăți cu degetul…”, a conchis edilul precizând că și suma ce ar fi fost destinată organizării Zilelor Municipiului, va fi folosită pe diferite activități de reparații, de modernizări în municipiul reședință de județ.

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

11 − nine =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.