Ecoaqua / Cezar Neagu: „Să vă dau o veste bună, dar pe de altă parte, rea„

0
1222

Directorul SC Ecoaqua Călărași, Cezar Neagu a declarat pentru ziarul nostru că, în momentul de față, o comisie se află pe teren pentru a verifica stadiul lucrărilor la proiectul CL8 și a face totodată recepția finală. Totodată, a explicat și de ce se mai oprește apa prin oraș, dar și că în momentul de față constructorul lucrează în regim de penalități.

Constructorul încearcă să remedieze niște probleme care au apărut pe parcurs. Probleme pe care le-a constatat comisia de la declanșarea activității și, din nefericire, constructorul nu a remediat unele lucrări. Astăzi (n.red. joi, 13 oct.) la ora 11:00 se întrunește comisia care își va da acordul, sau nu, la recepția finală a lucrărilor. Ori se acceptă recepția, ori nu! Dacă nu se acceptă se respectă procedura, conform legislației, și este posibil să mai dureze o perioadă până la finalizarea lucrărilor în totalitate. Cert este că până în momentul de față, constructorul lucrează în regim de penalități care sunt în cuantumul prevăzut pe contract. Marea majoritate a problemelor pe care le-a constatat comisia au fost de refacere a drumului, poziționarea căminelor, a acurateții lucrării„, a spus Cezar Neagu.

Directorul Ecoaqua a mai declarat pentru editia.ro și că nu în tot orașul au avut loc lucrări de înlocuire a țevilor de canalizare și apă și din acest motiv mai apar avarii. „Mai sunt zone în oraș unde se oprește apa, dar asta din cauza unor avarii. Știm foarte bine că noi nu am schimbat încă întreaga rețea de apă și mai avem conducte vechi chiar din anii 70. Nu am avut suficienți bani să facem aceste lucrări„, a mai spus șeful Ecoaqua.

Dacă până la urmă s-au obișnuit cu lucrările la proiectul CL8, călărășenii ar trebui să se pregătească din nou și asta pentru că, în cel mult doi ani vor începe alte lucrări la rețelele de apă și canalizare. „Să vă dau o veste bună, dar pe de altă parte, rea. Suntem aproape să semnăm contractul de finanțare pentru etapa a 2-a, probabil în maxim o săptămână, ceea ce înseamnă că ne mai așteaptă niște lucrări pe apă și canalizare în Călărași, cred eu că peste doi ani după ce se vor termina procedurile de licitație.  Așa că vom mai avea o perioadă în care vom suferi din cauza lucrărilor de pe rețelele de canalizare. Asta înseamnă că în tot orașul vom avea apă și canalizare conform standardelor europene„, a încheiat Cezar Neagu.

 

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

11 − six =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.