Conduceți prudent, pe timp ploios

0
72

Pentru reducerea riscului de victimizare din accidente de circulaţie, în condiţiile unui carosabil umed şi ale avertizării meteo de ploi însemnate cantitatlv, intensiflcdri ale vântului, poliţiştii recomandă conducătorilor de autovehicule să conducă prudent, cu viteză adaptată în permanenţă tuturor particularităţilor de drum şi de trafic.

În perioada 11 octombrie a.c.  ora 02 00 – 13 octombrie a.c., ora 10 00, este în vigoare avertizarea meteorologică ploi însemnate cantitativ, intensificări ale vântului.

Conducătorii auto trebuie să ia în calcul că ploaia măreşte distanţa de frânare şi scade vizibilitatea. Este obligatorie utilizarea luminilor de întâlnire şi pe timpul zilei, pentru toate categoriile de drumuri, precum şi a celor de ceaţă, în cazul apariţiei acestui fenomen.

Poliţiştii recomandă păstrarea unei distanţe mai mari faţă de autovehiculele care circulă în faţă, precum şi evitarea acţionării bruşte a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare al autovehiculului, pentru evitarea acvaplanării.

În condiţii de vânt puternic, conducătorii auto trebuie să-şi sporească prudenţa pe toată durata deplasării, dar mai ales la ieşirile din tronsoanele împădurite şi sate, la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare.

Rafalele de vânt laterale modifică ţinuta de drum a maşinilor, cu atât mai mult cu cât viteza cu care se circulă este mai mare. Totodată, trebuie evitate oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe.

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

six − 4 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.