- Publicitate -
Acasă Local Moșierul Poienaru a pierdut procesele cu APIA Călărași!

Moșierul Poienaru a pierdut procesele cu APIA Călărași!

0
627
Ștefan Poienaru

Moșierul Ștefan Poienaru a mai pierdut încă un proces intentat Agenției de Plăți și Investiții în Agricultură, Călărași. Poienaru a cerut daune de 20 de miliarde de lei vechi angajaților APIA Călărași în urma unui alt proces dubios. Latifundiarul a încercat prin mai multe tertipuri să „intimideze„ funcționarii APIA, plătind într-un „cotidian„ local, zeci de articole, cum că ar câștiga procesul înainte ca acesta să se judece. Prin articolele publicate „la comandă„ Poienaru a încercat și discreditarea APIA Călărași.

Judecătorii Tribunalului Ialomița, au respins „excepţia lipsei calităţii de reprezentat a administratorului special al reclamantei, ca rămasă fără obiect„. Aceștia au mai „admis excepţia prescripţiei dreptului material la acţiune. Respinge, ca prescrisă, cererea formulată de reclamanta S.C. AGROFAM UNIREA S.R.L. în contradictoriu cu pârâţii APIA CENTRUL JUDEŢEAN CĂLĂRAŞI, DUMITRAȘCU, DUMITRU STOIAN ELENA, IVANCIU CARMEN SANDI, DINULESCU MARINELA, TUDOR ION, OANĂ MIRELA, având ca obiect acţiune în despăgubire„.

În acest caz, latifundiarul care a creat o adevărată mafie în insula Ialomiţei, toate firmele sale încasând subvenţii ilegale de ordinul milioanelor de euro, a mai pierdut încă un proces intentat APIA Călărași. Firma Agrofam Holding a mai pierdut în instanță cu APIA 5 debite și 2 decizii de respingere, irevocabile. SC Agrofam Prod, o altă firmă care a fraudat Statul Român cu sume mari de bani a pierdut de asemenea, 5 decizii aflate pe rol la Curtea de Apel București.

- Publicitate -

Cum a furat Poienaru?

„Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița a pus sechestru pe bunurile a două dintre firmele din cadrul grupului Agrofam. Este vorba despre societățile Agrofam Holding și Agrofam Prod, societăți prin intermediul cărora administratorul Ștefan Poienaru ar fi prejudiciat bugetul de stat și al Uniunii Europene cu peste 16 milioane de lei. Titlurile executorii impuse de Fisc survin ca urmare a unei decizii a Agenției pentru Plăți și Intervenție în Agricultură București și Călărași. Pentru ca bunurile să nu fie scoase la vânzare, Ștefan Poienaru a declarat insolvența societăților„, se arată într-un raport al (DLAF), Departamentul de Luptă Antifraudă.

Judecat pentru 5 capete de acuzare într-un dosar instrumentat de DNA!

Maniera ilegală în care moșierul Ștefan Poienaru a obținut respectivele subvenții a făcut și obiectul unui dosar al Direcției Naționale Anticorupție. În februarie 2015, DNA l-a audiat pe Poienaru într-un dosar privind fraude cu fonduri europene. Alături de el a fost implicat și fiica sa Maria Ecaterina Văleanu Traicu. Cei doi au fost trimiși în judecată în luna septembrie a anului trecut, pentru 5 capete de acuzare.

Comentarii

comentarii

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 × two =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.