Și la Călărași, mașinile fără stăpân, parcate pe domeniul public, ar putea fi ridicate de primărie

0
371

În Municipiul Călărași sunt observate în ultima perioadă tot mai multe mașini abandonate, unele chiar vandalizate, parcate pe domeniul public. Vizavi de această situație, prin Biroul de presă al Primăriei Călărași am aflat că, potrivit normelor de aplicare a Legii 421/2002 „privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparținând domeniului public sau privat al statului ori al unităților administrativ teritoriale„, prin Serviciul de transport al instituției, în urma acțiunilor permanente desfășurate în oraș, proprietarii identificați a fi stăpânii autoturismelor au primit somații pentru a-și ridica mașina de pe domeniul public.

Cu toate acestea, multe dintre autoturisme rămân în același loc și sunt vandalizate, ocupând spațiii ce ar putea fi destinate parcărilor de reședință. Nu avem încă informații dacă proprietarii mașinilor abandonate mai plătesc RCA, ITP sau impozitele la stat.

Având în vedere toate acestea, un grup de parlamentari au inițiat un proiect prin care maşinile fără RCA, ITP sau impozit plătit, parcate pe domeniul public ar putea fi ridicate după două luni. Aceștia mai propun și reducerea de la 10 zile la 5 zile a termenului în care, după primirea somaţiei de la primărie, proprietarul trebuie să ridice mașina abandonată, în caz contrar acesta trecând în proprietatea primăriei.

Conform Legii 421/2002, pentru găsirea proprietarului unei mașini abandonate, primarul anunță – printr-un anunț la ziar – datele vehiculului ridicat, precum și locul unde a fost găsit. Și aici se schimbă regula: primarul va trebui să anunţe locul de unde a fost găsită o mașină ce nu este folosită de mult timp, înainte de a fi ridicată.

 20161003_10472320161003_104904

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

five × 4 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.