La Călărași, avem mici, dar nu avem E.Coli

0
249

Inspectorii ANSVSA au descoperit, în urma unor controale făcute în mai multe județe din țară, bacteria E.Coli prezentă în carne de mici, caș, carne tocată și carne de oaie din mai multe unități comerciale, scrie dcnews.ro.

 “În perioada 05.09.2016 – 16.09.2016, în cadrul acestui Plan Naţional de Control au fost prelevate şi analizate un număr de 115 probe, din următoarele categorii de produse: carne (sanitaţie carcasă bovine, carne tocată ovină, carne tocată vită, pastă de mici amestec, hamburger de mânzat, pulpă mânzat, pastramă din pulpă de vită, cârnați de casă amestec, antricot bovină) şi lapte şi produse din lapte (telemea oaie, telemea vacă, lapte crud vacă, cascaval, lapte crud capră, smântână, caș proaspăt,  brânză proaspătă de vaci, iaurt de vacă, branză telemea de capră)”, se arată într-un comunicat al ANSVSA.
Escherichia Coli verotoxigenă la 14 probe prelevate din abatoare, magazine alimentare, restaurante și o fermă din județele Vâlcea, Suceava, Tulcea, Sibiu, Caraș Severin, Bistrița Năsăud, Olt și Prahova, informează, joi, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

Până în acest moment, la Călărași nu s-a depistat nimic, deși din informațiile noastre ar exista câteva probleme legate de acest caz. Vom aștepta, pentru o mai bună informare a opiniei publice, un comunicat din partea ANSVSA Călărași.

 

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

16 + one =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.