Cât de în siguranță ești în județul Călărași? Un studiu reflectă o situație îngrijorătoare

0
549

Siguranța și protecția în viața de zi cu zi reprezintă una dintre cele mai importante probleme de ordin social pentru români. Va întrebați care este riscul ca locuința dumneavoastră să fie spartă de hoți? Sau câte furturi au loc zilnic în zona dvs.? În acest sens, Comenzi.ro a realizat o cercetare de piață cu privire la nivelul de siguranță din județul Călărași.

Cu ajutorul datelor furnizate de Institutul Național de Statistică, Poliția Română și motorul de căutare Google în perioada 2013-2016, au fost analizate informații precum rata infracționalității în Călărași sau numărul de infracțiuni semnalate în fiecare zi. De asemenea, studiul a scos în evidență și gradul de interes al locuitorilor din județul Călărași pentru sistemele de supraveghere a locuinței.

La nivelul județului Călărași, în 2014 s-a înregistrat o creștere alarmantă a infracțiunilor în comparație cu anul anterior.

Astfel, iese la iveală faptul ca numărul delictelor s-a majorat cu 39,04% în decurs de 12 luni, în ciuda măsurilor de prevenire luate de autoritățile locale. Pentru a analiza în detaliu fenomenul și pentru a trage un semnal de alarmă în acest sens, specialiștii magazinului online Comenzi.ro scot în evidență faptul că în Călărași au loc, în medie, 16 infracțiuni în fiecare zi.

De asemenea, relevanta pentru situatia generala este si rata infractionalitatii inregistrata in judetul Calarasi. Aceasta il plaseaza pe locul 13 in topul national al celor mai nesigure judete. Din acest punct de vedere, in anul 2014 au fost sesizate 2,199 infractiuni la 100.000 de locuitori, in crestere cu 40,24% fata de 2013.

Comparand numarul de locuinte existente in judetul Calarasi cu numarul de infractiuni semnalate, reiese ca anul trecut s-au inregistrat 12,1 infractiuni la fiecare 100.000 de locuinte. De aceea, oamenii din Calarasi sunt tot mai interesati de achizitionarea unor camere de supraveghere. Acest lucru se reflecta in mod direct in volumul de cautari inregistrat pe internet in ultimul an pentru diferite sisteme de supraveghere. Studiul Comenzi.ro releva o crestere de 15,61% fata de anul trecut.

„Oamenii se informeaza despre avantajele oferite de aceste aparate si constientizeaza cat de importante sunt ele pentru siguranta locuintelor”, a declarat Dan Albu, Manager al magazinului online Comenzi.ro.

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

one × 2 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.