Ionel Ganea și Alina Dumitru au primit titlul de „Cetățean de Onoare„ ai comunei Vîlcelele

0
626
Ionel Ganea și Alina Dumitru au primit titlul de „Cetățean de Onoare„ ai comunei Vîlcelele

După 4 ani de absență, actualul primar al comunei Vîlcelele, Nelu Tatu, a reluat manifestarea desfășurată în localitatea unde este edil. Ieri, la „Ziua comunei Vîlcelele„ și „Ziua fermierului călărășean„ desfășurate în parcul central din Vîlcelele, Ionel Tatu a deschis manifestările oferind anumite distincții unor personalități locale și nu numai.

Printre cei care au urcat pe scenă și au primit titlul de „Cetățean de Onoare„ au fost și fostul internațional, Ionel Ganea dar și Alina Dumitru, una dintre cele mai mari sportive din istoria post-decembristă a sportului din România, Campioană Olimpică la judo. Părinții Alinei Dumitru au fost foarte marcați de surpriza pregătită de primarul Ionel Tatu, mai ales că aceștia au rădăcini din satul Floroaica, o localitate din comuna Vîlcelele. Alina Dumitru devenea pe 9 august 2008, prima campioană olimpică din istoria judo-ului românesc. În aprilie 2011 a cucerit medalia de aur la Campionatul European de judo de la IstanbulAlina Dumitru este căsătorită din 2014 și are un băiețel născut la începutul acestui an. 

Ionel Ganea este cunoscut la Călărași ca antrenorul care a promovat cu Dunărea după 20 de ani de absență în Liga a 2-a. Ganea a jucat în echipa națională de fotbal a României, alături de care a participat la EURO 2000. A fost golgheterul Diviziei A în sezonul 1998-1999, când a marcat 28 de goluri. Fostul internațional rămâne în istoria fotbalului românesc acesta fiind ultimul marcator român care a înscris decisiv pentru obţinerea unei victorii a naţionalei la un Campionat European. Se întâmpla în urmă cu mai bine de 15 ani, la CE din 2000, desfăşurat în Olanda şi Belgia, atunci când România învingea la Charleroi cu 3-2 pe Anglia, în ultimul meci din grupe, şi se califica în sferturile de finală. De atunci, niciun alt jucător român nu a mai marcat decisiv pentru o victorie la un turneu final, cu toate că România a participat şi la Europeanul din 2008 din Austria şi Elveţia dar și la cel din Franța 2016.

La manifestările de ieri de la Vîlcelele au mai primit același titlu actualul Prefect al Județului Călărași, George Iacob dar și fostul primar al comunei Vîlcelele, Gabriel Oroianu.

Ionel Ganea și Alina Dumitru la Vîlcelele
Ionel Ganea și Alina Dumitru la Vîlcelele

IMG_6679 IMG_6693 IMG_6709

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 − 1 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.