Persoanele cu bagajele în stradă de pe Sloboziei nr. 15, refuză ofertele de cazare ale Primăriei Călărași!

0
820

De ceva vreme, un morman de bagaje, depozitate pe o porțiune de alee pietonală din Strada Sloboziei nr.15, Călărași, a atras atenția cetățenilor ce trec prin zonă, dar, cum era și firesc, și pe cea a autorităților locale. Bagajele sunt proprietatea Elenei Costache, în vârstă de 61 de ani și a concubinului acesteia, Paul Simion, de 64 de ani.

Situația în care cei doi au ajuns în stradă ne-a explicat-o viceprimarul municipiului Călărași, Dragoș Coman, precizând în același timp că administrația locală are cunoștință despre problema lor, le-a oferit posibilitatea de a se caza însă, persoanele în cauză au refuzat.

”Persoanele sunt în stradă în urma unei hotărâri judecătorești față de care nu avem niciun fel de atribuție, decât să luăm la cunoștință. Mai mult de atât nu putem face! Persoanele sunt în stradă de aproximativ 1 an de zile, probabil cei ce s-au ocupat de problemele sociale în mandatul precedent cunosc situația și cu siguranță au încercat și ei să găsească variante în rezolvarea acestei probleme. Trebuie să precizez că li s-au oferit două spații de cazare, o locuință în blocurile ”J” din cartierul ”2 Moldoveni” pe care au refuzat-o și, de asemenea, li s-a mai propus o variantă de cazare într-un spațiu din Căminul de Bătrâni ”Antim Ivireanul”, pentru că sunt pensionari și se încadrează. Căminul le-ar fi oferit condiții foarte bune de trai, unde au un adăpost, mâncare foarte bună, asistență medicală… Am înțeles că domnul Anghel de la Poliția Locală și-a arătat disponibilitatea de a le transporta bagajele, pentru că și acesta este unul dintre motivele pentru care nu vor să plece din stradă. Mai mult de atât, nu știu ce ar fi putut face Primăria Călărași. Ei însă au refuzat toate soluțiile noastre și susțin că vor să stea în casa lor, că nu pleacă de acolo și că ar trebui să le dăm o altă casă… Ori, posibilitățile primăriei le-au fost transmise, însă au refuzat categoric,  primăria nu deține case. Sunt doi membri, din câte am înțeles bărbatul are și niște probleme de sănătate și cu siguranță are nevoie urgent de îngrijiri medicale, dar pentru că refuză cazarea propusă de noi…”, ne-a declarat viceprimarul Dragoș Coman, nu înainte de a-și arăta îngrijorarea că vremea rea se apropie și că cei doi nu ar trebui să rămână în stradă.

De altfel, potrivit sursele noastre, cele două persoane care au tot refuzat oferta de cazare a Primăriei Călărași, nici nu stau acolo în stradă, ci că mai trec pe timpul zilei din când în când, iar noaptea dorm tot într-un apartament situat în blocurile ”J”, la mama femeii. ”Vin în stradă doar când simt că cineva îi bagă în seamă și probabil doar ca să facă circ!”, susțin unii dintre vecinii din zona unde oamenii și-au depozitat bagajele.

Vezi video în care șefa Direcției de Asistență Socială a Primăriei Călărași, Claudia Stanca, însoțită de Daniel Anghel, directorul executiv al Poliției Locale, le aduce la cunoștință soluțiile de cazare găsite de administrația locală. 

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

13 + nineteen =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.