Stan Ion, directorul DADR Călărași, a trecut la… munca de jos!

0
1025

Nu vă speriați, directorul executiv al Direcției pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală Călărași, Stan Ion nu a fost retrogradat la munca de jos, ci din contră, deține în continuare funcția de șef al respectivei instituții. Stan s-a apucat de curățenie în curtea DADR!

Doar că, în cursul zilei de sâmbătă, 27 august, Stan Ion a fost văzut muncind, la propriu, în curtea instituției pe care o administrează de la începutul acestei luni. Motivul pentru care șeful DADR Călărași, nu numai că a lăsat deoparte munca de birou, dar și familia, mai ales că era o zi de weekend, este acela că zona din fața imobilului se transformase într-o adevărată pădure. De altfel, de foarte mulți ani, călărășenii care trec prin zona respectivă au putut observa nu numai faptul că arborii aproape că ajunseseră la pământ, dar și iarba din curtea instituției, care crescuse peste tot. Odată cu instalarea în funcția de director executiv al DADR, Ion Stan a fost deranjat de imaginea dezolantă pe care o avea în fața ochilor în fiecare zi, clădirea abia se mai zărea dintre pomii neîngrijiți și iarba din jur. Acest lucru l-a făcut pe Stan să renunțe la câteva ore cu familia și să se apuce chiar el de lucrările de defrișare din curtea instituției. Înarmat cu un fierăstrău, oficialul nu s-a deranjat că e director al unei instituții publice și s-a apucat de treabă ca un simplu angajat de la spațiile verzi. Așa l-am observat și noi trebăluind de zor:

”Ce să facem, nu știți cum era aici în curte? Iarbă multă și arborii ale căror crengi ajungeau mult peste gard în stradă… Cineva trebuia să facă acest lucru și cum ni s-a transmis că e de datoria noastră, ne-am apucat de treabă!”, ne-a spus directorul Stan, în timp ce se ”lupta” cu creanga unuia dintre pomi.

Trebuie spus că directorul DADR avea și câteva ajutoare în acțiunea de curățenie din curtea instituției însă, nu s-a ferit să recunoască și faptul că a încercat să mobilizeze și alți angajați, dar că nu prea a avut succes.

”Din păcate, nu toată lumea înțelege că trebuie să facem uneori și asemenea acțiuni, să mai ieșim din birouri…”, și-a arătat oarecum nemulțumirea, vizavi de atitudinea unora dintre angajați, directorul Stan.

Probabil că nu multă lume cunoaște preocuparea pentru îngrijirea și păstrarea mediului înconjurător a cetățeanului Stan Ion. Cei care au avut prilejul să-i fie în preajmă cu diferite ocazii, i-a putut observa simțul civic în momentul în care, după fiecare ieșire în aer liber la un grătar, nu lasă niciodată resturile menajere fără să le strângă și să le arunce în locuri special amenajate. Poate nu înseamnă mare lucru, dar dacă toți am face acest lucru, nu ne-am mai văita peste tot că ne îngropăm în gunoaieele din Călărași! Știindu-l cu asemenea obiceiuri bune, nu ne-ar fi de mirare ca după curățenia din fața clădirii, directorul Stan să mai facă ceva ordine și printre angajații instituției… Nu de alta, dar poate i s-ar potrivi zicala aceea cu ”omul sfințește locul”?

2 3 4

 

 

 

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

20 − twenty =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.