Cât de interesați sunt locuitorii din Călărași de locurile de muncă disponibile în județ? Un studiu scoate de iveală detalii interesante

0
362

Problema locurilor de munca si a salariilor reprezinta un subiect sensibil in Romania, mai ales in ultimii ani. Care este venitul mediu in fiecare judet? Ce forta de munca exista si cati oameni lucreaza de fapt? Agentia de recrutare Persons Romania a efectuat o cercetare de piata cu privire la forta de munca disponibila in judetul Calarasi, scotand la iveala informatii interesante.

Cu ajutorul datelor oferite de Institutul National de Statistica si de Google in ultimii trei ani, a fost analizat interesul locuitorilor din Calarasi pentru ofertele de munca disponibile in judet, precum si rata somajului din aceasta zona a tarii sau numarul salariatilor cu acte in regula.

Dintr-un total de 181.800 de persoane apte pentru munca in acest judet in 2014, 63,5% dintre acestea lucrau efectiv, fie ca este vorba despre un job full time sau part time. Cifrele din studiul agentiei de recrutare Persons arata ca judetul Calarasi este situat pe locul 25 in clasamentul judetelor cu cea mai mare rata de ocupare a resurselor umane. In acest top, pe primele pozitii se afla judetele Caras Severin, Alba, Gorj si Salaj.

In Calarasi, in anul 2014, salariul mediu brut a crescut cu 9,34% fata de anul anterior, astfel ca acesta se afla pe locul 19 la nivel national in topul judetelor cu cele mai mari cresteri ale venitului.

In ultimele 12 luni, la nivelul judetului Calarasi, volumul cautarilor pentru locuri de munca a crescut cu 5,49% fata de anul anterior. Acest lucru evidentiaza faptul ca oamenii din Buzau s-au informat mai mult despre ofertele de angajari publicate in mediul online. “In ceea ce priveste obiceiul actorilor sociali de a cauta job-uri pe internet, lucrurile sunt destul de diferite de la un judet la altul. Cu toate astea, la nivelul intregii tari se remarca o scadere a interesului candidatilor pentru locurile de munca”, a declarat Iulia Dumitrescu, Senior Recruiter al agentiei de recrutare Persons Romania.

 

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

10 − two =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.