Iosif Armaș, omul care a prăduit Băile Herculane nu scapă de Justiție!

0
556

Fostul deputat PSD de Călărași, personajul funest pentru faimoasa stațiune cărășeană cu o istorie și o tradiție balneară de peste 200 de ani, Iosif Armaș, trage din greu să scape din chingile Justiției.

După ce a scăpat de arestul preventiv, controversatul om de afaceri cărășean, Iosif Armaș, considerat vinovat de devalizarea stațiunii Băile Herculane, ar fi dorit să se bucure de o și mai mare libertate de mișcare și să i se permită să își părăsească domiciliul din București. Judecătorii Tribunalului Caraș-Severin nu au fost însă de acord și au respins cererea pe care acesta a înaintat-o instanței.

Armaș, care și-a început cariera ca simplu portar al unui hotel din stațiunea de pe Valea Cernei, ca mai apoi să ajungă în Parlamentul României, după ce în prealabil a reușit să facă avere din diverse afaceri, este acuzat de procurori că în calitatea sa de președinte al Consiliului de Administrație al SC Hercules SA Băile Herculane și acționar și administrator special al SC Argirom Internațional SA București, a constituit, alături de alte persoane, un grup infracțional organizat având drept scop scoaterea bunurilor SC Herculesc SA din patrimoniul acesteia și însușirea sumelor de bani obținute din valorificarea acestor active.

Imobile înstrăinate în mod fraudulos de acest grup ar fi: pădure în Domogled cu Fabrica de Gheață; pădure la Cerna cu restaurant “Grota Haiducilor”, clădire IBTH — birouri, clădire Băi Termale “Apollo”, clădire Baia Termală “Hebe”, spital pentru militari și ofițeri — Pavilion 4, sanatoriul medical Balnear — Pavilion 3 (actual Hotel Apollo), imobilul “Băile Neptun”, Hotel Decebal — Sanatoriu medical balnear — Pavilionul 2, Hotelul Traian — Pavilionul 1, complex de edificii — Cazinou, Sanatoriul Militar cu curte și baie pentru militari, Hotel Diana, Hotel Roman, Hotel Afrodita, Baia Venera, Baia Diana, sanatoriul medical balnear IOVR — Pavilionul 12, clădire Sediu Nou, Hotelul Hercules și Hotelul Ferdinand.

Arestat în luna aprilie a acestui an, Armaș a petrecut două luni după gratii, până la începutul lui iunie, când magistrații Curții de Apel Timișoara au decis preschimbarea arestului preventiv cu arestul la domiciliu. În lunile care au urmat, Armaș a dorit să scape și de arestul la domiciliu, cum însă judecătorii nu au fost de acord, acesta a cerut să i se permită ca măcar să își părăsească locuința din București pentru a se prezenta la sediul societății comerciale ARMIN CO SRL, cererea sa fiind însă respinsă săptămâna aceasta de Tribunalul Caraș-Severin. Măsura nu este însă una definitivă, ea putând fi contestată în termen de 48 de ore.

Potrivit www.banatulazi.ro,  introducerea lui Armaș, la începutul anilor 2000, ca mare ,,investitor”, prin preluarea peste noapte și pe sume derizorii, a activelor SC Hercules SA Băile Herculane, a fost facilitată de oameni cu greutate din guvernul condus atunci de Adrian Năstase.

Trebuie reamintit și faptul că același Iosif Armaș a preluat Fabrica de Zahăr de la Călărași, administrația locală din acea vreme în frunte cu primarul Nicolae Dragu, i-a facilitat omului de afaceri ștergerea unei datorii de 1 miliard de lei vechi. După preluare, fabrica a mai funcționat o scurtă vreme, după care a fost pusă pe butuci de același ”investitor”!

Sursa: reper24.r

FOTO: www.banatulazi.ro

 

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 × 1 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.