- Publicitate -
Acasă Local „Aldis„ și firmele libanezilor: Jihad, Raji și Nassif, „Agro Chirnogi și Maria...

„Aldis„ și firmele libanezilor: Jihad, Raji și Nassif, „Agro Chirnogi și Maria Group„, pe lista rușinii de la ANAF!

0
2937

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), a publicat celebra „listă a rușinii„, cu datorii către bugetul de stat. Printre cei 127 de debitori, care au calitatea de „contribuabili mari“, aceștia au în total obligaţii fiscale restante în valoare de 3,77 miliarde de lei la 30 iunie 2016 şi neachitate până la data publicării listei“, arată ANAF. Pe această listă, am găsit mai multe firme din județul Călărași, unele dintre ele foarte cunoscute pe plan local dar cu datorii destul de mari.

Prima este ALDIS SRL, o emblemă a județului Călărași, dar și a industriei mezelurilor care a ajuns cu datorii imense, asta după decesul din 2011 al lui George Naghi, fondatorul acestui gigant. Aldis a fost cândva un lider pe piața mezelurilor românești dar a ajuns acum aproape de faliment cu datorii neachitate. După moartea „regelui mezelurilor„, fabrica a acumulat tot mai multe datorii. Pentru a achita o parte din ele, soţia afaceristului, Alina, ce-a care a preluat afacerea a fost nevoită să vândă mai multe bunuri aflate în administrația lui Naghi, dar nici așa firma nu a revenit pe linia de plutire.

Ce-a de-a doua este AGRO-CHIRNOGI SA, fosta Intreprindere Agricolă de Stat ajunsă pe mâna libanezilor Raji Ibrahim, El Khalil și Nassif Jabre. Aceștia dețin supremația în domeniul agricol pe județul Călărași cu peste 10.200 de  ha.

- Publicitate -

O altă firmă care are datorii, de această dată pe lista rușinii la contribuabili mijloocii este MARIA GROUP S.R.L. Societatea agricolă care deține în județul Călărași aproximativ 4020 ha, aparține libanezului El Khalil Jihad. Această firmă a fost sub lupa procurorilor DIICOT după ce s-a aflat că libanezul a fost acuzat de evaziune fiscală și spălare de bani, un prejudiciu de peste 30 milioane de euro adus statului.

ALDIS SRL:  obligații principale la bugetul de stat – 145832 (RON), obligații principale la bugetul asigurărilor sociale – 338980,  obligații principale la bugetul asigurărilor de șomaj – 13804, obligații principale la bugetul de sănătate – 204597.

MARIA GROUP S.R.L.:   obligații principale la bugetul de stat – 814286 (RON), obligații principale la bugetul asigurărilor sociale – 34060, obligații principale la bugetul asigurărilor de șomaj – 1443, obligații principale la bugetul de sănătate „13924.

AGRO-CHIRNOGI SA: obligații principale la bugetul de stat – 297395 (RON).

Facem precizarea că pe „lista rușinii„ de la ANAF, mai sunt și alte firme din județul Călărași ale căror nume le vom face publice în zilele urătoare!

Odată cu publicarea acestei liste au fost introduse următoarele completări

– nu se consideră că un debitor înregistrează obligaţii fiscale restante în situaţia în care suma datorată este mai mică sau egală cu cea care trebuie să îi fie rambursată/restituită. Contribuabilii aflaţi în această situaţie nu sunt publicaţi pe site;

– a fost introdusă coloana de „Observaţii“, pentru a prezenta corect starea juridică a debitorilor – insolvenţă, faliment, insolvabil, după caz.

„În perioada imediat următoare vor fi publicate şi listele similare ale contribuabililor mijlocii, mici precum şi cea a persoanelor fizice“, precizează ANAF.

Comentarii

comentarii

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ten + nine =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.