Caz șocant la Spitalul Județean Călărași! Nu există medic de gardă la UPU Pediatrie!

0
2983

În această dimineață, mai mulți părinți s-au plâns de faptul că la UPU Pediatrie din cadrul Spitalului Județean de Urgențe Călărași, au fost trimiși acasă de o asistentă aflată la cabinet pe motiv că: „nu avem medic de gardă în acest moment dar veniți după-amiază„.

Contactată telefonic de reporterii ziarului nostru, managerul Spitalului Județean Călărași, Camelia Ghiveciu ne-a declarat că nu știa nimic despre acest aspect foarte important. „Aaaa… N-am știut. Lăsați-mă să verific să văd care-i treaba acolo și vă dau un răspuns ulterior. Mulțumesc de informare„, ne-a spus Camelia Ghiveciu. Am încercat să luăm legătura și cu Secția UPU Pediatrie iar la capătul firului ne-a răspuns o duduie și ne-a spus următoarele: „Nu am trimis pe nimeni acasă. Le-am spus să aștepte. Dacă stau 10 minute și apoi pleacă, eu ce să le fac? Nu știu cine este de gardă„.  Mai grav este faptul că, spun părinții, asistenta de la Pediatrie îi trimite pe copiii cu afecțiuni la cabinetele particulare pentru consultații!

Despre acest caz cutremurător s-a mai scris în presa călărășeană. Colegii de la cotidianul Observator de Călărași au punctat acest aspect în articolul publicat în 2015: „Părinţii care ajung cu micuţii la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) Pediatrie Călăraşi au o mare surpriză. Nimeni nu vine să le consulte copilul, indiferent cât de gravă este starea micuţului. Motivul? Nu există medic de gardă pediatru la UPU. Există doar medic pe Secţia Pediatrie, care, de cele mai multe ori, refuză să coboare la Urgenţe„.

Se pare că, de anul trecut și până în prezent nimeni nu a luat nicio decizie în acest caz. Este inadmisibil ca într-un spital de urgență să nu existe măcar un medic de gardă în secția UPU Pediatrie! Este o urgență majoră și facem un apel către noul Director Medical al Spitalului Județean Călărași, Conf. Dr. Univ. Laurențiu Belușică să se implice în acest caz.

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 9 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.