Se rectifică bugetul de venituri și cheltuieli al municipiului Călărași pe anul 2016

0
525

În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Călărași, convocată luni, 25 iulie, la ora 16.30, se află un proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al municipiului Călărași pe anul 2016. 

„Prin adresa nr.10447/07.07.2016 a Administratiei Judetene a Finantelor Publice Calarasi, ni se comunica  modificarea sumelor defalcate din taxa pe valoarea adaugata  pentru finantarea cheltuielilor descentralizate la nivelul comunelor,oraselor,minicipiilor,respectiv diminuarea trim. IV  cu 2.000 mii lei si majorarea trim. III cu 2.000 mii lei,pentru asigurarea platii salariilor in invatamantul preuniversita de stat in trimestrul acesta.

 • La capitolul bugetar 51 Autoritate publica,se suplimenteaza  bugetul cu 195 mii lei la bunuri si servicii si cu 280 mii lei la cheltuieli de capital ,pentru achizitionarea a trei autospeciale si a doua laptop-uri.
 • La capitolul 54 ,pentru a se asigura resursele necesare achitarii sumelor restante reprezentand cotizatie A.D.I.Ecoaqua,se suplimenteaza  cu suma de 300 mii lei creditele aferente.
 • Pentru invatamant,la capitolul 65,in afara asigurarii platii salariilor cadrelor didactice, se suplimenteaza cu suma de 1.289 mii lei bugetul alocat institutiilor de invatamant ,indeosebi pentru asigurarea pazei pe timpul vacantei scolare,pentru autorizare ISU,ignifugari ,curatenie si reparatii curente.Colegiul National Barbu Stirbei, a primit in cursul acestei luni 45 mii lei sponsorizare conform contractului incheiat cu Kaufland.Se rectifica astfel,la partea de venituri cat si la cea de cheltuieli ,in mod corespunzator,bugetul de venituri si cheltuieli.
 • Pentru S.P.Pavaje Spatii Verzi,capitolul 67,se aloca suma de 200 mii lei pe bunuri si servicii,in vederea intretinerii toaletelor ecologice,cat si pentru asigurarea continuitatii pazei.
 • La propunerea Directiei tehnice,tot in cadrul capitolului 67 se introduc in bugetul propriu al municipiului trei linii bugetare ,necesare pentru buna desfasurare a activitatilor sportive pe Stadionul Municipal(Anexa nr. 1 la prezenta).
 • La solicitarea Complexului ZOO,se suplimenteaza cu 20 mii lei  suma alocata bunurilor si serviciilor ,in vederea procurarii de furaje pentru animale.Tot la ZOO ,se adauga suma de 20 mii lei pentru finalizarea instalatiei electrice –iluminat incinta proiect POP.
 • Pentru finalizarea lucrarilor la Capela  Sf. Lazar din cadrul cimitirului Sfantul Lazar si amenajarea unui grup sanitar,cat si pentru schimbarea usilor de acces si a pavimentului de la intrarea in biserica Sf. Imparati C-tin si Elena, se propune suplimentarea  sumelelor aprobate acestei parohii,cu 60 mii lei.Pentru Capela Sfanta Treime,din cimitirul central, se propune alocarea sumei de 36 mii lei pentru mobilier si alte lucrari conform devizului anexat.In acelasi timp,se retrag creditele bugetare de 15 mii lei de la muftiatul cultului musulman.
 • La propunerea Directiei Dezvoltare, se suplimenteaza cu 100 mii lei ,bugetul alocat Zilelor municipiului(inclusiv  Nunta de Aur si Ziua internationala a Persoanelor Varstnice),prin diminuarea cu aceeasi suma a altor evenimente(Anexa nr. 1 la prezenta).
 • In cadrul capitolului 68 Asistenta sociala,la solicitarea Directiei de Asistenta Sociala,se suplimenteaza cu 40 mii lei bugetul alocat la bunuri si servicii  Cresei Saptamanale pentru reparatie invelitoare,jgheaburi,burlane,iar la cheltuieli de capital,suma de 5 mii lei pentru  reparatia agregatului frigorific.
 • In cadrul aceluiasi capitol ,pentru asigurarea salariilor personalului de la Caminul de batrani Antim Ivireanu,se suplimenteaza cu 240 mii lei cheltuielile de personal si cu 30 mii lei cele de bunuri si servicii.
 • La capitolul 70 Locuinte,dezvoltare publica, in vederea achitarii ratei si dobanzii  aferente contractului Ecoaqua –SAMTID,se suplimenteaza atat la venituri(venituri din concesiune) ,cat si la cheltuieli,cu suma de 360 mii lei .
 • Avand in vedere ca obiectivul Modernizare Piata Centrala ,este prins a fi finantat din creditul contractat la Banca Comerciala Romana,dispare din Anexa nr. 1 acest obiectiv.
 • La propunerea Directiei tehnice,se adauga pozitie bugetara in suma de 45 mii lei pentru   intocmirea documentatiei tehnice Sasli de sport in scoli si o alta ,in suma de 25 mii lei,pentru   efectuarea expertizei tehnice in vederea extinderii Cresei saptamanale intr-o cladire tip P+2.
 • La capitolul 84 Transporturi,pentru SP Pavaje Spatii Verzi,se suplimenteaza,la solicitarea acesteia, bugetul la bunuri si servicii cu 650 mii lei,in vederea aprovizionarii cu materiale necesare asfaltarilor si cu 100 mii lei la cheltuieli de capital,pentru achizitionarea de utilaje,conform Listei de investitii a serviciului.Alte solicitari ale Directiei tehnice ,legate de devize antemasuratori,intretinere trotuare si placute strazi si imobile,sunt prevazute in Anexa nr. 1.
 • Avand in vedere cele prezentate mai sus,pe fiecare capitol de cheltuiela,se modifica ,in mod corespunzator, si Anexa nr. 2,respectiv Programul de investitii pe anul 2016.
 • Anexa nr.3,propusa spre aprobare,cuprinde Bugetul creditelor interne,respectiv sursa extrabugetara in valoare de 3.415 mii lei,adica,valoarea aprobata a fi contractata in anul 2016 de catre Comisia de Autorizare a Imprumuturilor din cadrul Ministerului Finantelor Publice,din totalul creditului contractat la BCR ,in suma de 25.000 mii lei.

In baza prevederilor art.42 din Regulamentul de organizare si functionare al Consiliului Local Calarasi si cele prezentate mai sus, va rugam sa analizati si sa dispuneti.

H  O  T  A  R  A  S  T  E:

Art.  1.  Se aproba rectificarea bugetului propriu al municipiului Calarasi pentru anul 2016   , conform anexelor nr.1 si 2   care fac  parte integranta din prezenta hotarare.

Art. 2.  Se aproba  Bugetul creditelor interne,respectiv anexa nr.3 care face  parte integranta din prezenta hotarare.

Art. 3. Primarul municipiului Calarasi si Directia Economica din cadrul Primariei municipiului Calarasi ,vor duce la indeplinire prevederile prezentei hotarari.

Secretarul municipiului Calarasi va lua masuri pentru comunicarea prezentei hotarari celor interesati.„

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 × 1 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.