Lejer de vară… Filipescu a rămas de caraulă!

0
1300

După o vreme în care Organizația PNL Călărași a luat o pauză în ceea ce privește întâlnirea săptămânală cu presa locală, miercuri, 6 iulie, buna obișnuință a liberalilor a revenit la normal. Așa se face că, la conferința de presă s-a prezentat tocmai Răducu Filipescu, proaspăt ”liber de contract”, ca urmare a preluării funcției de președinte al CJ de către Iliuță Vasile.

”Toți sunt la ciolan!”

Despre întâlnirea cu presa de miercuri a lui Răducu Filipescu se poate spune, parafrazândul pe unul dintre colegi, că a fost una lejeră, de vară, dat fiind dialogul destul de degajat, și nu pătimaș ca altă dată, ce s-a desfășurat între ziariști și președintele PNL. Filipescu a deschis conferința pe un ton comic, plângându-se cumva că a cam rămas singur în organizație. Ba, mai mult, în aceeași notă, și-a ”lăudat” colegii cum că mai toți au fugit după ciolan.

”După cum se vede, eu am rămas de caraulă. Atunci când un partid ajunge la putere, partidul rămâne fără membri… Că toți sunt la ciolan! Eu, dacă am rămas fără de ciolan, am venit să stau de vorbă cu voi….”, le-a spus liderul PNL, jurnaliștilor, adăugând că nu s-a mai simțit așa de liber și fără responsabilități ca în această perioadă ”de pe vremea când sugeam la mama!”

Filipescu își dorește 4 deputați

Liniștit și fără griji prea mari, fostul președinte al CJ Călărași, recunoaște că, după foarte mulți ani, se trezește dimineața și nu se gândește la nimic. Deocamdată, susține Filipescu, pentru că va avea destul de multă treabă la Centru, acolo unde se vor face strategii și se vor pregăti alegerile parlamentare din toamnă. Liberalul a declarat că își dorește ca la alegerile parlamentare de anul acesta să meargă mai departe în următoarea legislatură cu patru deputați PNL. Filipescu a explicat de ce nu a mai fost necesară fuziunea cu UNPR, dar și despre nemulțumirea sa pentru pierderea primăriilor din Budești și Perișoru.

”Nenorocitul de Ponta!”

Întrebat fiind dacă își reproșează ceva în toată activitatea sa de președinte al CJ, pe Răducu Filipescu l-a lovit sinceritatea și a replicat:

”N-am făcut nimic în județ în ultimii trei ani! Când eram acolo în funcția de  președinte, mai tăceam, dar acum trebuie să fim corecti și să recunoaștem, nu am făcut nimic”

Și cum pentru nerealizările din județ ar trebui să fie găsit și un vionovat, Răducu Filipescu a aruncat ”mâța” în curtea lui Victor Ponta.

”Dacă nu a vrut nenorocitul ăsta de Ponta să ne dea bani! El toți banii i-a băgat la sacoșă la sărăntoci!”, a replicat, destul de acid la adresa fostului prim ministru, Răducu Filipescu.

”Treaba cu clădirea prefecturii este încurcată”

 În conferința de presă, liderul PNL a fost întrebat și despre situația clădirii Prefecturii Călărași, despre care a spus că ”este o treabă încurcată”.

”Treaba cu clădirea prefecturii este încurcată la Ministerul de Interne care nu vrea să ne-o dea în administrare  pentru  o perioadă de un an, doi, trei, ca să o facem și apoi să o dăm înapoi! Nu vrea ministrul. Probabil că așa le place, jumătate goală, jumătate plină, pentru că și așa nu are cu ce s-o umple! Cu 15 inși care sunt în prefectură?”, a spus Filipescu.

”Fără cămin de bătrâni la Unitatea Militară, dar nici la Ulmu…”

Un alt subiect abordat a fost și cel referitor la Unitatea Militară din Măgureni, despre care, pe mandatul său de președinte, Răducu Filipescu și-a dorit să transforme clădirea acesteia întrt-un cămin de bătrâni, chiar unul de lux. Dar cum ”socoteala de acasă…” proiectul s-a dovedit unul greu de realizat din cauza faptului că pentru asemenea obiective nu există fonduri europene.

”În schimb, se vor folosi magaziile din acea zonă care vor fi transformate în niște depozite ambulatorii, ca să scoatem niște bani…”, a spus liderul PNL. Filipescu a mai făcut referire și la un alt cămine de bătrâni ce ar fi trebuit să funcționeze în comuna Ulmu, în clădirea unei școli nefuncționale, doar că și acolo sunt probleme în ceea ce privește transferul clădirii de la Ministerul Educației și Învățământului.

”Funcția de șef de cabinet e ca o trambulină!”

Fostul șef al CJ Călărași a fost întrebat și despre data în care Biblioteca județeană va fi gata, Filipescu apreciind că este posibil ca aceasta să devină funcțională din toamnă. Cât despre numirea noului director al acestei instituții, Elena Dincă, fosta șefă de cabinet a președintelui Filipescu, șeful liberalilor a spus simplu:

”Dar, ce credeți că-ți trebuie așa o experiență să citești cinci cărți? Ce, ca să fii director de bilbiotecă, trebuie să fii academician? Este Biblioteca Națională? Are 15000 de volume, le numără de dimineață până seara!”, a fost răspunsul lui Filipescu, argumentând în acest fel că nu era nevoie ca persoana care urma să ocupe funcția de director al Bibliotecii Județene să aibă și ce cunoștințe sau vechime în acest domeniu. De altfel, cam în același context a fost dat și exemplul managerului Centrului Cultural, Alina Jipa, cea care a ajuns în această funcție direct din fotoliul de șef de cabinet al președintelui Consiliului Județean Călărași.

”Da, funcția de șef de cabinet e ca o trambulină!”, a spus, mai în glumă, mai în serios, Răducu Filipescu, încheind conferința nu înainte de a-și exprima o oarecare teamă pentru alegerile parlamentare din toamnă în care pot exista și surprize.

 

 

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

three × one =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.