Un comisar curajos! Traian Berbeceanu, fostul șef al BCCO Alba, a fost achitat

0
692
Traian Berbeceanu
Traian Berbeceanu, fostul şef al Biroului de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Alba

Fostul şef al BCCO Alba, Traian Berbeceanu, a fost achitat, joi, Ioan Mureşan, fostul şef al DIICOT Alba, fiind condamnat la şapte ani de închisoare cu executare, au stabilit magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), decizia nefiind definitivă.

Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie a pronunţat, joi, o primă decizie în dosarul în care fostul şef al Biroului de Combatere a Criminalităţii Organizate(BCCO) Alba, Traian Berbeceanu, fostul şef DIICOT Alba, Ion Mureşan, fostul procuror DIICOT Nicolaie Cean şi Alin Mirel Muntean, ofiţer de poliţie judiciară în cadrul BCCO Alba, au fost acuzaţi, primul de DIICOT, ceilalţi trei de DNA, de fapte de corupţie şi criminalitate organizată.

Prin decizia de joi a Instanţei Supreme, Traian Berbeceanu a fost achitat, fiind găsit nevinovat pentru faptele luare de mită, sprijinire grup infracţional organizat, spălare de bani, fals în declaraţii, fals sub semnătură privată, complicitate la delapidare, fapte de care l-au acuzat procurorii DIICOT în 2013.

În cazul fostului şef al DIICOT Alba, Ioan Mureşan, judecătorii au hotărât o condamnare de şapte ani cu executare, pentru abuz în serviciu, fals intelectual şi represiune nedreaptă, fapte de care l-au acuzat procurorii DNA.

Fostul procuror DIICOT Nicolaie Cean a fost găsit vinovat pentru complicitate la represiune nedreaptă şi condamnat la doi ani cu executare. Instanţa a decis ca Alin Mirel Muntean, ofiţer în cadrul BCCO Alba să primească patru ani cu executare.

Rusu Gheorghe, presupus mituitor al lui Traian Berbeceanu, a fost condamnat la trei ani şi şase luni cu executare pentru evaziune fiscală, Rusu Anca, Urs Ion Vasile şi Mihai Mihalache fiind achitaţi.

Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie nu este definitivă şi nici executorie, ci poate fi atacată cu apel în termen de zece zile.

Dosarele DNA şi DIICOT au fost conexate de judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la începutul anului 2015.

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

two × four =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.