Ștefan cel Mare. Conferință de finalizare a proiectului – Extindere și modernizare Școala cu clasele I-VIII –

0
976
Ștefan cel Mare

Miercuri, 29 iunie în comuna Ștefan cel Mare s-a desfășurat conferința de finalizare a proiectului ”Extindere și modernizare Școala cu clasele I-VIII”. Evenimentul a avut loc în prezența primarului localității, Nicolae Pandea și a reprezentanților societăților comerciale care au executat lucrările de modernizare a unității de învățământ.

Lucrările acestui proiect au fost demarate la 1 martie 2015, iar data inițială de finalizare a fost 31 decembrie 2015 însă a fost necesară o prelungire și inveștiția a fost terminată pe 30 iunie 2016.  Valoarea totală a proiectului a fost de 1.122.202,68 euro, adica 4.953.402,64 lei, din care: valoarea neeligibilă 627.992,03 lei; valoarea totală eligibilă de 3.380.792,29 lei; TVA de 944.618,32lei. Contribuția solicitantului în proiect a fost de 695.607,88lei din care: – contribuție la cheltuieli eligibile: 67.615,85 lei; – contribuție la cheltuieli neeligibile 627.992,03 lei, asistență financiară nerambursabilă solicitată: 3.313.176,44 lei. Proiectul de la Ștefan cel Mare a fost selectat în cadrul Programului Operațional Regional și co-finanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională.

Sursa de finanțare a venit prin Programul Operațional Regional 2007-2013, Autoritatea de Management fiind Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației publice, iar Organismul Interimar Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Muntenia.

Prezent la conferința de încheiere a proiectului ” Extindere și modernizare Școala cu clasele I-VIII”, primarul comunei Ștefan cel Mare, Nicolae Pandea și-a exprimat convingerea că investiția va contribui la îmbunătățirea condițiilor de educație în lovalitatea pe care o administrează.

„Mă bucur că am reușit să terminăm cu bine acest proiect care va contribui la îmbunătățirea condițiilor de educație și școlarizare, atât pentru elevi cât și pentru cadrele didactice. Consider că una din principalele probleme pe care le întâmpină țara în momentul de față o reprezintă lipsa de educație și abandonul școlar. Noi, la Ștefan cel Mare, încercăm să investim în viitorul copiilor, a tinerei generații, atât din fonduri proprii, cât și prin atragerea de fonduri europene nerambursabile. Dorim să le oferim o bază cât mai solidă, să aprofundeze studiile în condiții mai mult decât decente, la standarde europene. Este necesar ca autoritățile să înțeleagă faptul că prin investirea în educația copiilor, se investește în viitorul acestei țări”, a declarat edilul localității, Nicolae Pandea.

Detalii cu privire la proiectul ” Extindere și modernizare Școala cu clasele I-VIII” Ștefan cel Mare

Descrierea proiectului: Axa prioritara “Imbunatatirea infrastructurii sociale” vizeaza crearea premiselor necesare pentru asigurarea populatiei cu servicii esentiale, contribuind astfel la atingerea obiectivului european al coeziunii economice si sociale prin imbunatatirea serviciilor de sanatate, educatie, sociale si pentru siguranta publica in caz de urgenta.

Obiectivul general: Imbunatatirea calitatii infrastructurii socioeducationale pentru sprijinirea/ dezvoltarea invatamantului la nivel local si regional prin extinderea si modernizarea Scolii cu clasele I-VIII din comuna Stefan cel Mare, judetul Calarasi, pentru asigurarea unui process educational la standarde europene si cresterea participarii populatiei scolare si a adultilor la procesul educational.

Beneficiari directi:

  • populatia cu varsta sub 14 ani, care reprezinta o pondere importanta, respectiv 17,67% (572/3236) din totalul populatiei comunei; In plus, la aceasta scoala mai sunt inregistrati si copii din satele invecinate, astfel ca in anul scolar 2012-2013 au fost inregistrati 4 copii navestisti. • 25 cadre didactice careactiveazăîn cadrulşcolii;

Beneficiari indirecti ai proiectului:

  • familiile elevilor ce urmează cursurile Şcolii cu clasele I-VIII din comuna Ştefan cel Mare; • populatia incadrata in categoriile de varsta 15-24 ani si 25-64 ani are o pondere insemnata ce reprezinta (in marime absoluta 2218 persoane) 68, 54% din populatia stabila a comunei care vor avea siguranta si satisfactia ca rudele lor se vor putea forma intr-un mediu sanatos, modern, dotat corespunzator; • administratia public locală: prin implementarea proiectului se va degreva bugetul local, acesta direcționând sumele către alte obiective de interes local cu scopul dezvoltării socio-economice a localitătii • întreaga comunitate din localitatea Ştefan cel Mare – care prin pregătirea continuă pe tot parcursul vieții vor conduce la dezvoltarea socio-economică a comunității în care trăiesc.

 Obiective specifice proiectului: • Îmbunatatirea calitatii infrastructurii de educatie din comuna Stefan cel Mare prin consolidarea si reabilitarea corpurilor C1 si C2 si extinderea corpului C2 al scolii cu 2 corpuri, unul amplasat in zona din fata, spre strada, si unul amplasat in spatele cladirii existente, spre curte. Prima extindere va cuprinde spatii pentru 2 Sali de clasa, in timp ce cea de-a doua va cuprinde spatii pentru 3 Sali de clasa, grupuri sanitare si camera centralei termice; • Imbunatatirea calitatii procesului educational prin asigurarea dotarilor necesare si anume: 45 de monitoare, 45 unitati PC, 45 de tastaturi, 45 de mouse-uri, 45 de licente, 6 multifunctionale, 2 servere, 2 videoproiectoare, 2 scannere. 2 laptopuri, o retea informatica; • Asigurarea unui process educational de calitate la standard europene in vederea cresterii numarului de elevi, scaderii abandonului scolar, prevenirii situatiilor generatoare de marginalizare si excluziune sociala pentru copii care invata in comuna Stefan cel Mare (locuitori ai comunei si cei care vin din zone limitrofe); • Cresterea gradului de satisfactie, imbunatatirea calitatii vietii personalului didactic participant la nivelul educational.

Beneficiari indirecti ai proiectului:

  • familiile elevilor ce urmează cursurile Şcolii cu clasele I-VIII din comuna Ştefan cel Mare; • populatia incadrata in categoriile de varsta 15-24 ani si 25-64 ani are o pondere insemnata ce reprezinta (in marime absoluta 2218 persoane) 68, 54% din populatia stabila a comunei care vor avea siguranta si satisfactia ca rudele lor se vor putea forma intr-un mediu sanatos, modern, dotat corespunzator; • administratia public locală: prin implementarea proiectului se va degreva bugetul local, acesta directionând sumele către alte obiective de interes local cu scopul dezvoltăriisocio-economice alocalitătii • întreaga comunitate din localitatea Ştefan cel Mare – care prin pregătirea continuă pe tot parcursul vietii vor conduce la dezvoltarea socio-economică a comunitătii în care trăiesc.

 

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

sixteen − nine =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.