Conf. Univ. Dr. Laurențiu Belușică a venit să „resusciteze„ Spitalul Județean Călărași!

0
4349

Laurenţiu Beluşică, şeful Secţiei Chirurgie de la Spitalul Ministerului Afacerilor Interne, „Prof. Dr. Dimitrie Gerota”, este noul Director Medical al Spitalului Județean Călărași. Conf. Univ. Dr. Laurențiu Belușică a fost prezentat astăzi în cadrul unei conferințe de presă care s-a ținut la Spitalul din Călărași la inițiativa președintelui Consiliului Județean, Vasile Iliuță. Tot astăzi a fost inaugurată, doar de ochii presei spunem noi pentru că lucrările nu s-au finalizat în totalitate, noua rampă de acces de la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Județean.

Vasile Iliuță, președintele CJ Călărași a declarat faptul că a înțeles „mesajul„ cetățenilor legat de Spitalul Județean. „Am înțeles mesajul cetățenilor. Astăzi am făcut un prim pas prin aducerea domnului Belușică la Călărași. Spitalul Județean este unul din prioritățile mele și am văzut astăzi că lucrurile se mișcă în bine„.  

Conferențiarul Universitar Doctor, Laurențiu Belușică a acceptat „provocarea„ venită din partea președintelui CJ, aceea de a pune pe picioare un sistem medical aflat în „resuscitare„ la Călărași. Lipsa medicilor, a personalului, a aparaturii moderne sunt prioritățile doctorului Belușică. „Fiecare pacient să nu mai fie nevoie să plece din Călărași, să fie tratat cum se cuvine aici pe plan local și apoi în funcție de gravitatea cazului să fie transportat la un alt spital. UPU este o componentă importantă din viața unui om și la ora actuală, la Călărași această secție arată foarte bine. Aveți o medie de 100 de pacienți pe zi, ceea ce înseamnă foarte mult pentru 3 medici de gardă. Mai avem nevoie de cel puțin 9 medici pentru a face față. Obiectivul meu este ca pacientul să fie tratat conform normelor stabilite, aici la Călărași. Voi purta discuții cu fiecare medic. Știu că unii pacienți sunt nemulțumiți de calitatea serviciilor medicale și vom încerca să îndreptăm acest lucru. Lipsa cadrelor medicale este o problemă pe care o vom rezolva„, a afirmat doctorul Laurențiu Belușică.

Pentru cei care nu știu, Laurențiu Belușică nu este străin de orașul nostru. Belușică este fostul ginere al cunoscutei judecătoare, Achim Nela.

Conf. Univ. Doctor, Laurențiu Belușică este specialist în chirurgie digestivă, chirurgie vasculară, laparoscopică, toracoscopică, endocrină, ginecologică și chirurgie de urgență.

În acest moment, la Spitalul Județean Călărași au loc ample lucrări de modernizare:

  • modernizare și reabilitare etaj 4, bloc operator, corp A – valoare proiect: 3.904.906,50 lei
  • modernizare reabilitare etaj 2, laborator de analize corp A – 1.139.505 lei
  • modernizare, reabilitare etaj 2, laborator de anatomie patologică, corp A, execuție lucrări C+M – 486.119,80 lei.
  • Achiziții:
  • Aparat roentgen mobil pt. blocul operator ortopedie – 362.903,23 lei
  • lampă sciatică bloc operator – 170.967,74 lei
  • trusă laparoscopice – 272.580,64 lei
  • trusă neurochirurgicală pentru compartiment neurochirurgie – 237.903,23 lei.  

 

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 × five =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.